Wanita nyaris dirogol di taman riadah

Wanita nyaris dirogol di taman riadah

 

Seorang wanita terselamat daripada menjadi mangsa rogol selepas berjaya melarikan diri dalam satu kejadian cubaan rogol di Taman Tasik Kubang Gajah, pada Jumaat lalu.

Mengikut laporan, kejadian berlaku sekitar jam 7 malam.

Ketua Polis Daerah Temerloh, ACP Mohd Azhar Mohd Yusoff berkata, mangsa merupakan warga tempatan berusia 27 tahun telah didatangi seorang lelaki yang tidak dikenali selepas mangsa melakukan senaman di kawasan riadah berkenaan.

“Dalam kejadian itu, mangsa yang telah selesai melakukan senaman di laluan pejalan kaki belakang Taman Tasik Kubang Gajah, telah didatangi seorang lelaki memakai pelitup mula disyaki cuba melakukan rogol ke atas mangsa.

“Bagaimanapun, mangsa berjaya melarikan diri sebelum ke ke balai polis berdekatan membuat laporan,” katanya dalam satu kenyataan.

Mohd Azhar berkata, hasil siasatan, polis berjaya menimbulkan lakaran suspek yang dipercayai berumur awal 30-an dengan ketinggian kira-kira 170 sentimeter dan berkulit gelap

Jelasnya, kes itu disiasat di bawah Seksyen 376/511 Kanun Keseksaan iaitu cubaan melakukan rogol.

Pada masa sama, beliau menasihatkan orang ramai supaya tidak beriadah di tempat sunyi seperti taman rekreasi, taman tasik dan sebagainya terutama selepas lewat petang, serta beriadah secara berkumpulan bagi mengelakkan kejadian seperti ini berlaku.

Orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian itu boleh menyalurkan maklumat tersebut kepada polis di talian 09-271 6222 atau emel [email protected] atau melaporkan di mana-mana balai polis yang berhampiran.

Polis berjaya menimbulkan lakaran suspek yang dipercayai berumur awal 30-an dengan ketinggian kira-kira 170 sentimeter dan berkulit gelap. – Foto PDRM