Wanita hamil 7 bulan maut dikelar bapa mentua gara-gara tolak ajakan hubungan intim

Wanita hamil 7 bulan maut dikelar bapa mentua gara-gara tolak ajakan hubungan intim

 

Kematian seorang ibu muda,  Fitria Almuniroh Hafidloh Diyanah, 23 menjadi viral di media sosial sejak semalam.

Mengandung tujuh bulan anak sulung, dirinya dan anak dalam kandungan disahkan meninggal selepas ditemukan berlumuran darah di rumahnya oleh suami, M Sueb Wibisono, 31 yang baru pulang dari kerja.

Wanita Sarat Hamil 7 Bulan Meninggal Dikelar Mentua

Ketika itu, Fitria masih lagi nyawa-nyawa ikan dan selepas jiran-jiran mendengar jeritan kuat suaminya yang menemukan isteri berlumuran darah di bilik tidur mereka, arwah dibawa ke Rumah Sakit RS Bhayangkara Pusdik Brimob.

Wanita Sarat Hamil 7 Bulan Meninggal Dikelar Mentua, Gara-Gara Tolak Ajakan Hubungan Intim

Namun malang, dirinya gagal diselamatkan, begitu juga anak dalam kandungan yang turut sama mengikut ibunya. Jenazah kedua beranak ini sudah selamat dikebumikan semalam selepas bedah siasat dilakukan.

Gara-Gara Menolak Ajakan Hubungan Intim

Namun di sebalik kematian ngeri  dikelar di leher,  penangkapan bapa mentuanya, Khoiri Alias Satir (52) yang tinggal di Dusun Blimbing, Desa Parerejo, Daearah Pasuruan, Jawa membuatkan orang ramai marah dan memaki hamun suspek.

Ini kerana dari siasatan awal,  suspek dikatakan mengelar leher menantunya kerana lapar dan makanan lambat terhidang namun siasatan mendalam mendapati Fitria AlMuniroh dikelar kerana  menolak melakukan hubungan seks bapa mentuanya sendiri.

Ini berdasarkan baju dipakai oleh arwah koyak seolah direntap. Bahkan ketika ditahan polis, suspek ditemukan menyorok di rumah jirannya.

Sudah menduda sejak beberapa tahun lalu, mereka tiga beranak tinggal bersama sebagai satu keluarga. Kes ini masih dalam siasatan pihak berkuasa.