[Video] Tiada angin tiada ribut, lelaki tendang pelanggan dan pekerja kedai serbaneka

[Video] Tiada angin tiada ribut, lelaki tendang pelanggan dan pekerja kedai serbaneka

Padah melakukan khianat dan serangan terhadap pelanggan serta pekerja kedai serbaneka (7 Eleven) di Jalan Sultan Mahmud, Kuala Terengganu kelmarin, seorang lelaki telah ditahan.

Terdahulu, video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan kejadian itu berlaku pada jam 2.10 petang di mana suspek berambut perang, memakai baju merah dan berseluar jeans masuk ke premis tersebut.

Suspek secara tiba-tiba menendang salah seorang pelanggan menyebabkan barangan di rak juga turut terjatuh. Seorang pekerja 7E juga ditendang di bahagian bahu sebelah kiri. Suspek cuba menumbuk, tetapi mangsa sempat mengelak.

Dalam masa yang sama, seorang pekerja Stesen Petronas berhampiran yang datang ke premis itu untuk membeli barang juga ditendang beberapa kali oleh suspek.

Akibat dari kejadian itu, pekerja 7E mengalami kesakitan di bahagian bahu dan belakang badan. Manakala pelanggan 7E pula sakit di bahagian perut. Dua mangsa berkenaan telah membuat laporan polis dan pergi mendapatkan rawatan di Hospital Sultanah Nur Zahirah.

Difahamkan, suspek sebelum ini kerap datang ke premis itu untuk membeli barang dan tidak pernah menimbulkan sebarang masalah. Keputusan ujian saringan air kencing juga menunjukkan suspek negatif dadah dan tida

Kejadian itu menyebabkan premis tersebut mengalami kerugian sebanyak RM100. Polis juga sedang mengesan pekerja Stesen Petronas yang belum membuat laporan.

Berdasarkan laporan itu, suspek telah ditahan pada jam 10 malam 28 Mei 2021 dan direman sehingga 31 Mei 2021 untuk membantu siasatan.

Sumber: TR, Info Roadblock JPJ/POLIS