[Video] Terkait isu viral, pekerja tunjuk lori J&T tidak lagi penuh barang

[Video] Terkait isu viral, pekerja tunjuk lori J&T tidak lagi penuh barang

Sejak beberapa minggu lalu, pelbagai isu telah diutarakan berkaitan permasalahan yang berlaku dalam syarikat khidmat penghantaran barang J&T.

Dari kelewatan pembeli menerima barang, barang diterima rosak sehingga masalah berkaitan pekerja syarikat tersebut tular di media sosial.

Disebabkan hal itu, ramai yang mulai tawar hati untuk menggunakan perkhidmatan dari J&T dan merubah inisiatif penghantaran kepada syarikat yang lain.

Lori J&T kosong

Oleh itu, menerusi video yang tular di Twitter, seorang pengguna media sosial dikenali sebagai CahayaSakinah_ telah muat naik kembali video Tiktok menunjukkan lori J&T yang membawa barangan kosong dan hanya beberapa kotak sahaja di dalamnya.

Menurut muat naik tersebut, sebelum ini biasanya pihak mereka mampu membawa barang sehingga 100-150 kotak sehari, namun sejak beberapa isu viral timbul, mereka hanya membawa sekitar 20-30 barang sahaja untuk dihantar ke pembeli.

Bukti kuasa pengguna

Perkongsian itu nyata membuatkan warganet mulai tertarik untuk menulis komen di ruangan tersebut.

Rata-rata mereka meninggalkan pelbagai maklum balas dengan mengaitkan isu viral sebelum ini dan kualiti perkhidmatan mereka yang sering menjadi perbualan.

Mereka hancurkan kepercayaan kita

Banyak marah, sikit marah

Itu bukan masalah seller & pembeli

Memang ramai yang stop pakai J&T