[Video] Sekumpulan Y4hudi menceroboh perkuburan Isl4m Bab Al R4hma untuk ritual T4lmud

[Video] Sekumpulan Y4hudi menceroboh perkuburan Isl4m Bab Al R4hma untuk ritual T4lmud

Sekumpulan besar Yahudi merempuh masuk ke kawasan perkuburan Islam di Bab Al Rahma, dinding timur Masjid Al Aqsa untuk ritual Talmud atau Taurat Lisan.

Video ketika sekumpulan Yahudi menceroboh perkuburan Islam Bab Al Rahma untuk pergi ke pintu timur Masjid Al Aqsa bagi ritual Talmud atau Taurat Lisan.

Perkuburan Bab Al Rahma adalah perkuburan suci yang sudah ada sejak zaman Rasulullah. Dua sahabat nabi Shadad Ibnu Aus dan Ubadah Ibnu Samet dimakamkan di sini. Imam Al Ghazali juga pernah tinggal di kawasan perkuburan Bab Al Rahma.

Sementara itu, Zionis baru saja membedil rumah keluarga Abu Sharkh di utara Gaza dan bom-bom Zionis juga telah merosakkan tanah-tanah pertanian di Gaza.

Persatuan Guru-Guru Gaza mengeluarkan satu surat untuk mengajak para guru keluar berdemonstrasi tunjuk perasaan di atas banyaknya sekolah-sekolah yang telah rosak akibat dibedil bom Zionis.

Sebuah kilang di Gaza baru saja musnah dibedil bom Zionis laknatullah. Ketika ini, Gaza masih dihujani bom dari pesawat tentera Zionis sejak malam tadi lagi.

Kredit: @JatIkhwan