[Video] Penunggang motosikal nyaris maut digilis lori

[Video] Penunggang motosikal nyaris maut digilis lori

Seorang penunggang motosikal nyaris maut digilis lori dalam kemalangan yang berlaku berdekatan stesen minyak di Jalan Ampangan, Seremban, Negeri Sembilan.

Video dashcam (durasi 30 saat) saksi menunjukkan kejadian itu berlaku pada jam 8.46 pagi, Sabtu, 27 Mac 2021 di mana pemandu lori terbabit menukar haluanya dari lorong kanan ke kiri tanpa memberi isyarat.

Sedangkan dari kedudukannya sebelum itu, pemandu lori berkenaan sepatutnya sedar akan kehadiran penunggang motosikal di lorong kiri. Malangnya, pemandu lori tidak peka dan meneruskan niatnya untuk menukar haluan.

Akibatnya, lori tersebut bergesel dengan motosikal yang menyebabkan penunggangnya terjatuh berpusing beberapa kali dan kepalanya nyaris digilis oleh tayar lori tersebut.

Saksi terus membunyikan hon berkali-kali, tetapi pemandu lori itu hanya meneruskan perjalanan seolah-olah tiada apa yang berlaku. Saksi terpaksa mengejar lori itu dan meminta pemandunya berhenti.

Sementara itu, sepupu mangsa, Syahir, memaklumkan, mangsa berada dalam keadaan stabil dan telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

“Sepupu saya yang tunggang motosikal itu. Alhamdulillah dah scan semuanya okay. Luka-luka saja. Dah buat polis report. Terima kasih kepada yang mendoakan,” katanya.

Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS