[Video] Lelaki terkena renjatan elektrik, mikrofon meletup ketika sedang berkaraoke

[Video] Lelaki terkena renjatan elektrik, mikrofon meletup ketika sedang berkaraoke

Baru-baru ini viral di media sosial video yang menunjukkan dua lelaki sedang asyik berkaraoke, tetapi berakhir dengan tragedi yang mengerikan.

Pada awalnya, lelaki yang memakai jaket hitam sedang memegang mikrofon dan bernyanyi sambil memandang ke bawah dipercayai melihat lirik lagu.

Beberapa saat kemudian, mikrofon yang dipegangnya itu meletup dengan kuat secara tiba-tiba sehingga menyebabkan mangsa tersentak, lalu terus terkulai. Bilik yang menjadi tempat berkaraoke itu juga dipenuhi dengan asap putih.

Letupan itu berlaku dipercayai akibat dari masalah litar pintas pada mikrofon yang digunakan oleh mangsa. Kejadian itu menyebabkan mangsa mengalami kesakitan yang tidak tertanggung kerana terkena letupan.

Sementara itu, rakannya yang memakai topi merah terkejut dengan kejadian itu, terus bangun dari tempat duduk untuk memadamkan suis elektrik.

Kejadian itu berlaku di Indonesia, namun tidak dinyatakan dengan jelas bila tarikh sebenar kejadian.

Walaupun begitu, video itu mengundang banyak reaksi netizen akan bahayanya menggunakan peralatan elektronik tiruan atau murah, lebih-lebih lagi tiada pengesahan keselamatan bahawa produk itu selamat untuk digunakan. – Agensi