[Video] Lelaki tembak di KLIA 1 sasar isteri, terkena pengawal peribadi

[Video] Lelaki tembak di KLIA 1 sasar isteri, terkena pengawal peribadi

 

Seorang individu dipercayai cuba menembak isterinya, dan sebaliknya terkena seorang pengawal peribadi, dalam kejadian di Balai Ketibaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) 1 pada 1.15 pagi tadi.

Suspek dipercayai melarikan diri ke utara, menurut polis.

Ketua Polis Selangor Hussein Omar Khan berkata siasatan lanjut mendapati suspek berniat menembak isterinya yang berada di situ.

“Isteri suspek dipercayai sedang menunggu kepulangan jemaah umrah ketika kejadian berlaku.

“Suspek bertindak melepaskan dua das tembakan sebelum terkena seorang lelaki tempatan yang juga merupakan pengawal peribadi mengakibatkan mangsa mengalami kecederaan di bahagian perut,” katanya dalam satu kenyataan pagi ini.

 

Hussein berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan dan Akta Senjata Api.

“Identiti suspek telah dikenal pasti dan operasi kesan sedang giat dijalankan. Kejadian ini bersifat peribadi dan tidak berkaitan dengan sebarang aktiviti keganasan.

“Orang ramai diingatkan agar tidak membuat sebarang spekulasi berhubung kejadian manakala suasana di KLIA berada dalam keadaan terkawal dan selamat,” katanya.

Isteri suspek yang juga ejen umrah telah memuat naik satu kenyataan di Facebook mengatakan seorang individu telah cuba membunuhnya apabila dua das tembakan dilepaskan dan terkena pengawal peribadinya.