Ustazah Asma’ sanggup bersumpah atas Quran, nafi jumpa Ifa Raziah demi kejar konten

Ustazah Asma’ sanggup bersumpah atas Quran, nafi jumpa Ifa Raziah demi kejar konten

 

Baru-baru ini, pertemuan pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun dan penyanyi dangdut sensasi, Ifa Raziah menjadi bualan ramai termasuk mendapat reaksi negatif di kalangan warganet.

Mana tidaknya, ramai mengatakan pertemuan tersebut adalah disengajakan dan telah dirancang untuk mencipta konten dan publisiti.

@ifa_raziah

#ustazahasmaharun #missdiva @ustazahasmaharun #ifaraziah #maaf #terpalingjuara #playlistajl #trending #fyp #fouryoupage #tiktok #tiktokviral #serifabeauty #starvendors #teamifaraziah #ifaraziahdivas

♬ original sound – MissDivaifaraziah – MissDivaifaraziah

Pertemuan tak dijangka, Ustazah Asma’ nafi tuduhan kejar konten

Tidak berdiam diri, Ustazah Asma’ tampil bersuara dan menafikan tuduhan tak berasas tersebut.

Menerusi video penjelasan dikongsikan di platform Instagram, Ustazah Asma’ menegaskan pertemuannya dan Ifa Raziah adalah tidak dijangka, baik pihaknya atau selebriti tersebut.

“Pertemuan saya dengan Ifa Raziah tidak dirancang. Sama ada oleh pihak Ifa Raziah sekalipun… Ada Al-quran di depan saya.” ujarnya.

 

Tak kisah dikecam, fitnah banyak drama

Dalam pada itu, Ustazah Asma’ memberitahu dirinya tidak kisah sekiranya menerima kecaman dan kritikan ramai termasuk individu menabur fitnah terhadap dirinya.

Namun, bagi Ustazah Asma’ apa yang penting bagi dirinya adalah niat sebenar pertemuan mereka berdua.

“Orang fitnah kata ustazah ini banyak drama. Lepas dia kecam-kecam, buatlah pertemuan ini. Boleh percaya ke? Kata mereka macam tu.

“Dari awal lagi saya dah berniat. Ya Allah, temukanlah di mana-mana dengan Kak Ifa. Saya nak selesaikan. Sebab dalam hati tiada niat membenci,” katanya lagi.

Pendidikan akhlak ummah lebih penting

Ustazah Asma’ berkata, apa yang menjadi keutamaannya sekarang adalah pendidikan akhlak bagi setiap ummah dan bukannya perihal dirinya menjadi mangsa fitnah atau kecaman ramai.

“Saya tak kisah, saya difitnah atau disangka buruk. Tetapi, yang lebih utama adalah pendidikan akhlak ummah. 

“Mungkin disebabkan itulah kekuatan. Bukan untuk membela diri saya, tidak. Tetapi saya perlu perlu menulis atas membersih dan menyucikan diri atas tuntutan agama itu sendiri,” jelas Ustazah Asma’ Harun.

Sebelum ini, tular sebuah video di laman sosial apabila penyanyi sensasi, Ifa Raziah meluahkan rasa sebak dan terharu apabila dia akhirnya berpeluang untuk berjumpa dengan pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun telah menjadi bualan netizen.

Mana tidaknya, Ifa memaklumkan dia sudah lama menyimpan hasrat untuk berjumpa dengan Ustazah Asma’ tidak menyangka pihak Dexandra telah merancang untuk melakukan kejutan buat dirinya.