Tular Safiey Ilias ‘live’ di IG bersama 2 kanak-kanak lelaki sambil goyang payudara, netizen desak JAKIM ambil tindakan tegas

Tular Safiey Ilias ‘live’ di IG bersama 2 kanak-kanak lelaki sambil goyang payudara, netizen desak JAKIM ambil tindakan tegas

Viral di twitter sekarang ni.

Keratan video live ig Safiey Ilias, seorang lagi perempuan (atau trans?) bersama 2 orang budak lelaki. Ig live waktu jam 1.50 pagi ya!

Saya difahamkan, kedua budak ini baru berusia 14 dan 15 tahun.

Kau tahu apa yang kedua makhluk dewasa tu buat pada kedua budak ni? Sambil hisap vape, sambil menggoyangkan buah dada yang fake tu.

Ada beberapa perkara yang saya nak bangkitkan :

1. Maaf nak tanya, mak bapak budak-budak ni tak ada kat rumah ke sampai tak perasan anak buat aktiviti gini pukul 1.50 pagi?

2. Saya faham kedua budak ini sudah meningkat usia remaja, namun tanggungjawab untuk mendidik, menasihati serta mendidik tu tetap terletak di bahu mak ayah.

3. Sampai sekarang saya tak faham kenapa pihak berautoriti hanya membiarkan pondan-pondan popular ini berleluasa menunjukkan lifestyle songsang mereka di media sosial.

Tanpa rasa bersalah, mereka tunjuk klinik mana tempat mereka bedah, cucuk sana sini, pakai begitu begini, kejap jadi lelaki, kejap jadi pondan serta memberi idea serta ‘inspirasi’ kepada budak-budak lain jadi seperti mereka.

Kesian maknyah lain terpalit sama. Depa ada je yang nak berubah, cari rezeki halal, tapi sebab pondan-pondan poyo ni, dengan mereka-mereka sekali kena.

4. Untuk mak ayah yang lain, please install google family for parents di phone anda dan google family for children di phone anak-anak. Jadi, anda boleh pantau apa yang anak tonton, main, juga menghadkan penjadualan penggunaan gajet anak. Buat meeting dengan anak-anak, capai persetujuan bersama untuk rules ini, buat secara bertulis dan ditandatangan lagilah baik.

********

Saya harap ada tindakan yang akan diambil oleh pihak berkuasa dalam kes ini.

Sumber: Akhi Fairuz