“Terlajak mulut celupar, terima lah akibatnya” – Cakap orang Melayu pemalas, founder Kemboja teruk dikecam netizen

“Terlajak mulut celupar, terima lah akibatnya” – Cakap orang Melayu pemalas, founder Kemboja teruk dikecam netizen

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak mulut celupar terimalah akibatnya. Itu kata warganet kepada seorang usahawan berketurunan Kemboja yang teruk diikecam di media sosial baru-baru ini.

Ia gara-gara kenyataan ‘spontan’ atau mungkin dianggap gurauan olehnya menyatakan orang Melayu pemalas berbanding dengan orang Kemboja yang katanya, pandai berniaga.

Menerusi video itu, pemilik gedung tekstil terbabit ditanya sama ada dia merupakan warganegara Kemboja oleh pengguna media sosial dan dia menjawab negara tersebut adalah tempat kelahirannya manakala Malaysia pula tempat dibesarkan.

Iyalah memang saya orang Kemboja, apa kena mengena kalau kita orang Kemboja dengan orang Malaysia. So, ada apa-apa, kalau orang Kemboja memang pandai meniaga kan, betul tak orang Kemboja memang rajin nak dibandingkan dengan orang Melayu malas.

founder

Selepas teruk dikecam meskipun berkata ia hanya gurauan, wanita itu tampil membuat permohonan maaf namun caranya turut dikritik warganet kerana didakwa berlagak.

Minta maaf tapi riak muka sikit pun tak nampak bersalah, intonasi bercakap pun melangit je. Siap bagitau salah orang dekat dia pula.