Teremosi kerana air lemon, pemilik Restoran 35 mohon maaf kepada pelanggan

Teremosi kerana air lemon, pemilik Restoran 35 mohon maaf kepada pelanggan

 

Beberapa hari yang lalu kecoh di media sosial mengenai adab layanan pemilik Restoran 35 yang terletak di Banda Hilir, Melaka terhadap pelanggan.

Pun begitu, semalam, anak kepada pemilik premis berkenaan tampil menjelaskan situasi sebenar di mana pelanggan tersebut ‘menipu’ sehingga memanaskan keadaan semasa.

Teremosi kerana air lemon…

Terbaru, anak kepada pemilik restoran tular, Nor Abdilla Baharom  berkenaan tampil sekali lagi menjelaskan keadaan sebenar yang berlaku antara pelanggan tersebut dan mereka.

Jelasnya, ia berlaku disebabkan rasa tidak puas hati ibu pelanggan kerana minuman air lemon sebiji yang dipesan tidak dituruti mengikut arahan yang diberikan kepada mereka.

“Pada mulanya, anak adik lelaki saya hantar air lemon yang telah diperah dan sekeping daripadanya ada dalam minuman tersebut.

“Apabila minuman itu sampai, wanita itu terus membebel kerana pesanannya tidak dituruti,”

Difahamkan, mereka  menghantar semula lemon satu biji yang siap dipotong, namun ibu pelanggan tesebut masih terus membebel dan menyebut, ‘dia orang berniaga jadi dia tahu sukatan buah lemon sebiji’.

Nenek bebel sebab mereka masih benarkan pelanggan masuk ke kedai

Tambahnya lagi, salah faham itu berpunca apabila pelanggan menyalah tafsirkan ‘bebelan’ dan ‘makian’ itu. Ini kerana dia dan ibu sahaja dimarahi oleh nenek apabila mereka masih membenarkan pelanggan untuk memasuki premis perniagaan mereka, sedangkan waktu operasi sudah hampir tamat.

Mohon maaf kerana gagal kawal emosi

Dikesempatan itu, Nor Abdilla memohon maaf kepada pelangganya kerana gagal mengawal emosinya sehingga menimbulkan salah faham.

“Bagi pihak kedai, saya minta maaf kerana waktu itu pun saya teremosi, naik angin dan meninggikan sikit suara kepada pelanggan.

“Ini kerana kadang-kadang ada juga kesilapan dari pihak pelanggan.”katanya.

Saya tak ada niat nak marah2

Terang wanita berusia 39 tahun itu, dia tiada niat untuk memarahi pelanggan dan mengakui apa yang berlaku itu adalah spontan, selain sudah menjadi kebiasaan ketika menguruskan kedai milik keluarga.

“Tapi sejujurnya, bukanlah niat saya untuk sengaja bersikap marah-marah. Mungkin kita akan betulkan kesilapan itu di lain masa,” katanya kepada MalaysiaGazette