“Siap bawa kerambit!” – Geng ‘influencer’ didakwa belasah orang sebab futsal?

“Siap bawa kerambit!” – Geng ‘influencer’ didakwa belasah orang sebab futsal?

Hari ini tular satu ciapan mendakwa sekumpulan influencer terkenal memukul seorang lelaki ketika sedang bermain futsal.

Menerusi ciapan di Twitter, individu bernama Bakhtiar Ikhwan memberitahu bahawa satu laporan polis telah dibuat oleh mangsa berkenaan kejadiaan tersebut.

Berdasarkan gambar, dapat dilihat muka mangsa mengalami pendarahan akibat dipukul oleh sekumpulan influencer terbabit.

Ajak geng, pukul seorang lelaki

Difahamkan lagi, pergaduhan berkenaan dipercayai berpunca daripada salah seorang ahli kumpulan influencer itu tidak berpuas hati sewaktu bermain futsal.

Walaupun pergaduhan telah dileraikan, secara tiba-tiba individu terbabit telah datang kembali ke court futsal itu dengan membawa rakan-rakannya lebih kurang 25 orang dengan menaiki 5 buah kereta untuk menyerang mangsa.

Salah seorang daripada mereka juga telah membawa kerambit bagi tujuan menyerang mangsa di kawasan tersebut.

Ada yang muat naik video kukuhkan bukti

Dalam pada itu, segelintir pengguna Twitter lain memuat naik beberapa video dipercayai dirakam oleh orang-orang sekeliling bagi mengesahkan bukti kejadian itu berlaku.

Macam budak sekolah

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terkejut mengetahui perkhabaran berkenaan. Mereka memaklumkan tindakan yang dilakukan oleh influencer tersebut seperti tidak matang memandangkan masing-masing sudah dewasa.

Content merapu, ada juga orang sokong

Beberapa netizen juga mengakui bahawa kurang menyenani influncer tersebut Lebih-lebih lagi, berkenaan ‘content’ video mereka yang membantu orang lain kerana dilihat seakan fake dan merapu.

Sumber: Twitter @Bakhtiar Ikhwan