Shahz tak setuju gelaran penyondol diberikan pada Sophia Albarakbah

Shahz tak setuju gelaran penyondol diberikan pada Sophia Albarakbah

 

Pelakon Shahz Jaszle mengakui bersimpati dengan Sophia Albarakbah yang dilabel ‘penyondol’ oleh segelintir netizen.

Shahz Jaszle yang pernah bergandingan dengan Sophia menerusi drama Cinta Hilang Kata berkongsi, Sophia ada menghubunginya dan isteri untuk mengadu hal berkenaan.

“Dia agak sedih dan pernah hubungi saya dan isteri kerana orang tuduh dia itu ini. Saya ada nasihati dia dan minta dia supaya tak layan benda itu.

“Pada saya sekiranya tak buat, dia tak perlu takut kerana ada sesetengah orang dengki padanya sebab dia cantik. Tapi saya tahu dia kuat dan dia kerja keras untuk kerjayanya.

“Saya ada mengingatkannya banyak lagi halangan dan cabaran yang akan dia lalui. Saya cuma nasihatkan dia jangan cepat mengalah dan putus asa, sebaliknya teruslah berkarya,” kata Shahz ketika ditemui Harian Metro.

Dia juga menegaskan gelaran itu terlalu keras buat Sophia.

Sementara itu, Shahz mengakui kelembutan serta kejelitaan dimiliki aktres itu boleh mencairkan hati mana-mana lelaki.

Tetapi katanya, lelaki itu sendiri perlu tahu batas perhubungan mereka lebih-lebih lagi bagi yang berstatus suami orang.

“Saya sendiri sudah berkahwin dan pernah bekerjasama dengan Sophia. Saya tiada sebarang masalah dengan dia pun walau sudah berkahwin.

“Sebenarnya terpulang kepada individu itu sendiri nak bawa diri ke arah mana dan nak letakkan perasaan bagaimana terhadap heroin kita.

“Memang bila berlakon sekali kita akan rapat sebab nak mewujudkan keserasian ketika berlakon, tapi kita sendiri kenalah kuat dan tahu status dan di mana kita berada.

“Sophia wanita yang lemah lembut, kelembutan dia  itu memang boleh buat orang salah sangka. Mungkin lelaki akan ingat Sophia suka pada mereka tapi sebenarnya memang sikap dia begitu,” katanya.