Shahrul, De Paula sah milik JDT

Shahrul, De Paula sah milik JDT

Teka-teki mengenai destinasi dua pemain Perak iaitu Shahrul Saad dan Guilherme De Paula akhirnya terjawab apabila kedua-dua pemain sah menyertai Johor Darul Ta’zim (JDT).

Perkara ini diumumkan oleh pihak kelab menerusi laman media sosial rasmi, Johor Southern Tigers dimana Shahrul bakal menyarung jersi bernombor 32 manakala De Paula menyarung jersi bernombor 31.

Shahrul dan De Paula dilaporkan memohon untuk dilepaskan setelah Perak menghadapi isu tunggakan gaji selama beberapa bulan sekaligus memberi kesan terhadap prestasi pasukan dalam saingan Liga Super musim ini.

Semalam, pemain memboikot sesi latihan pada sebelah malam sebagai tanda tidak berpuas hati kerana tidak mendapat bayaran gaji.

Shahrul Saad berkemungkinan besar kekal beraksi bersama JDT bagi menghadapi baki saingan musim 2021 manakala De Paula pula dilihat bakal dipinjamkan ke pasukan lain.

Baru-baru ini, Pengarah Teknikal JDT, Alistair Edwards menyatakan bahawa mereka akan meminjamkan pemain-pemain ke beberapa buah kelab dalam saingan Liga Super.

Menurut kenyataan itu, 4 buah kelab dalam saingan Liga Super Malaysia yang akan menjadi destinasi pemain-pemain itu nanti adalah Melaka United, Sri Pahang, Sabah dan juga UiTM….. – VFC