Selepas diduga dengan perceraian, bekas suami Nora Danish kini terlantar di ICU

Selepas diduga dengan perceraian, bekas suami Nora Danish kini terlantar di ICU

 

Meskipun perkahwinan mereka telah berakhir, pelakon terkenal Nora Danish, 42, terus menunjukkan sikap penyayang dan prihatin terhadap bekas suaminya, Nedim Nazri, 41.

Nedim kini sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) di sebuah hospital di Kuala Lumpur akibat masalah kesihatan yang tidak dinyatakan secara terperinci.

Dalam satu perkongsian di Instagram Story, Nora meluahkan kata-kata semangat buat Nedim yang mesra dipanggilnya ‘daddy’. “Terus kuat ‘daddy’,” tulis Nora dengan latar belakang foto Nedim yang sedang terbaring di katil hospital.

Ucapan ini menunjukkan betapa dalamnya hubungan persahabatan dan rasa saling menghormati yang masih wujud di antara mereka walaupun sudah tidak lagi bersama sebagai pasangan suami isteri.

Nedim, atau nama sebenarnya Mohamed Nedim Mohamed Nazri, mengesahkan kemasukannya ke ICU melalui satu kenyataan di media sosial, namun beliau tidak menjelaskan dengan lebih lanjut mengenai masalah kesihatannya. “Sudah berumur 41 tahun dan saya kini dalam hospital, ICU,” katanya ringkas.

Tindakan Nora yang tetap mengambil berat dan melawat bekas suaminya di hospital telah mendapat pujian daripada netizen. Mereka mengagumi keikhlasan dan sikap profesional Nora yang masih menjaga hubungan baik dengan Nedim.

Banyak komen positif diterima, antaranya ialah, “Baiknya Nora, bekas suami sakit pun dia sempat pergi melawat. Memang profesional,” tulis seorang netizen.

size NP 1 - 2024-06-24T200634.040

Perpisahan Nora dan Nedim yang baru sahaja disahkan minggu lalu melalui prosiding di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, tidak menghalang mereka untuk terus berbaik demi anak mereka.

Mereka telah mendirikan rumah tangga pada 30 Mac 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Mohamed Neqayl yang kini berusia enam tahun. Hubungan yang tetap dijaga dengan baik ini menjadi contoh kepada pasangan lain yang mungkin mengalami situasi serupa.

Sebelum ini, Nora telah berkongsi bahawa rumah tangga mereka memang sudah mengalami masalah sejak hujung April lalu. Namun, mereka memilih untuk berpisah secara baik dan terus menjalankan tanggungjawab sebagai ibu bapa kepada anak mereka.

Silaturahim yang masih kukuh antara Nora dan Nedim selepas perceraian ini membuktikan bahawa hubungan baik boleh dipelihara walaupun ikatan perkahwinan telah berakhir.

Ini adalah contoh teladan yang baik bagi pasangan lain untuk tetap menjaga adab dan keharmonian dalam hubungan, terutama sekali demi kebajikan anak-anak yang terlibat.

Perhubungan Nora Danish dan Nedim Nazri yang masih akrab selepas perceraian menjadi inspirasi kepada ramai. Walaupun sudah tidak bersama, keprihatinan dan sokongan yang ditunjukkan oleh Nora terhadap Nedim menunjukkan bahawa kasih sayang dan tanggungjawab tidak semestinya berakhir dengan perpisahan.

Sikap matang dan profesional yang ditunjukkan oleh kedua-dua pihak ini menjadi contoh bagaimana perhubungan yang baik masih boleh dikekalkan demi kebaikan bersama, khususnya untuk anak-anak.