Sebagai pengarah dan produser telefilem Delen, “Saya minta maaf” – Janna Nick

Sebagai pengarah dan produser telefilem Delen, “Saya minta maaf” – Janna Nick

Hangat diperkatakan apabila dia didakwa mempersenda anggota kumpulan Lisa BLACKPINK dengan nama Lisa BLACKPIG, pelakon dan pengacara Janna Nick tampil memohon maaf kepada pihak yang terguris hati.

Saya sebagai pengarah dan produser untuk telefilem Delen mengambil tanggungjawab untuk memohon maaf kepada semua yang terasa hati dan terguris hati akan kapsyen tersebut,” katanya.

Dalam pada itu, Janna berkata dia akan mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang memulakan provokasi dengan memuat naik semula video lama mengaitkan dirinya dengan kematian bintang K-Pop, Jonghyun.

“Saya terpaksa mengambil serius perkara ini sebab video itu ditularkan semula selepas tiga tahun dan saya sama sekali tidak akan mempermainkan isu sebegini, tidak mungkin datang daripada mulut saya sendiri.

“Disebabkan itu saya dituduh tidak menghormati kematian orang bukan Islam dan tidak sensitif.

“Saya telah meneruskan tindakan undang-undang terhadap individu yang telah memulakan provokasi dan fitnah dengan memuat naik semula video lama tersebut,” katanya.

Selain itu, Janna mendedahkan dia menerima pelbagai kecaman termasuk ugutan bunuh, jenayah, fitnah dan tuduhan palsu.

Malah, beberapa laporan polis telah dibuat dan sedang dalam siasatan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terutamanya dalam mendapatkan identiti pengguna akaun yang menggunakan nama samaran. – RTKY