Sah bercerai talak satu, Aliff Aziz & Bella Astillah enggan bersalaman buat kali terakhir

Sah bercerai talak satu, Aliff Aziz & Bella Astillah enggan bersalaman buat kali terakhir

 

Aktor kelahiran Singapura, Aliff Aziz sah ceraikan Bella Astillah dengan talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan sebentar tadi.

Memetik laporan dari Mstar, Aliff Aziz telah melafazkan talak satu dihadapan Hakim Syarie Wan mohd Najid Wan Hamat kira-kira jam 1.10 petang.

“Saya Aliff Aziz menceraikan isteri saya, Dayang Nabiela Awang Astillah dengan talak satu mulai hari ini,” lafaz Aliff.

Dalam pada itu, sebelum melafazkan talak hakim ada mempelawa Aliff Aziz dan Bella untuk bersalaman buat kali terakhir, namun kedua-duanya enggan.

Terdahulu, Bella telah membuat permohonan untuk berpisah pada 13 Mac 2024 di Makahamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur beberapa hari setelah Aliff ditangkap khalwat bersama seorang pelakon wanita, Ruhainies.

Walau bagaimanapun, aktor berkenaan memaklumkan enggan menceraikan isterinya kerana masih sayangkan rumah tangga yang dibina dan juga anak-anak.

Dalam pada itu, tular juga dakwaan bahawa Bella berlaku curang dengan seorang pelakon muda serta puluhan gambar tangkapan layar perbualan mesej antaran Aliff serta seorang pelakon wanita yang didedahkan kekasih gelap aktor berkenaan.