Remaja maut makan bihun telur mata, bapa kongsi anak makan tiga biji telur

Remaja maut makan bihun telur mata, bapa kongsi anak makan tiga biji telur

Seorang remaja menikmati bihun bercampur telur mata yang dibawa ibunya berakhir dengan tragedi apabila mengalam keracunan makanan teruk hingga membawa kepada kematian.

“Isteri membawa pulang bihun dan telur mata selepas menghadiri satu program di sebuah sekolah agama di Sungai Cincin dan dimakan kami lima beranak,” kata seorang lelaki dikenali sebagai Kamal yang kematian anak lelakinya berusia 17 tahun dipercayai akibat keracunan makanan, hari ini.

Memetik laporan Harian Metro, Kamal berkata, hanya dia, isteri dan anak lelaki makan telur mata berkenaan, manakala dua lagi anak perempuannya hanya makan mihun.

Menurutnya, arwah makan paling banyak iaitu tiga biji telur mata dan tidak lama selepas itu mereka tiga beranak mula mengalami sakit perut hingga hari ini.

“Hari ini, saya ke klinik dan menyangka anak lelaki tidak apa-apa namun sebaik pulang tengah hari tadi, saya terkejut kerana anak sudah meninggal dunia di rumah.

Menurutnya, sekolah rendah agama di Sungai Cincin terbabit menganjurkan program Amal Islami sebagai tuan rumah.

“Bagaimanapun tiada pelajar sekolah itu yang terbabit dengan kes keracunan.

“Seramai 33 guru yang juga urus setia terbabit dan dakwaan membabitkan dua kematian membabitkan pihak ketiga (orang luar),” katanya.

Beliau berkata, Jais masih menunggu laporan untuk mengesahkan kes kematian ini.

Difahamkan, polis akan mengeluarkan kenyataan berhubung perkara ini.