Puteri Sarah respon tuduhan beli rumah baru guna duit bekas keluarga mentua

Puteri Sarah respon tuduhan beli rumah baru guna duit bekas keluarga mentua

 

Pelakon jelita, Puteri Sarah Liyana terkejut apabila timbul gosip liar mendakwa rumah baharunya hasil pemberian keluarga mentua, Datuk Yusof Haslam dan Datin Patimah Ismail.

“Gosip je lah. Katanya bekas keluarga mentua belikan rumah,” kata netizen itu.

Menerusi sesi siaran langsung di TikTok, Puteri Sarah menafikan dakwaan tersebut sekaligus mempertahankan diri mengatakan dia membeli rumah tersebut hasil titik peluh mencari rezeki selama ini.

“Hah? Kenapa pulak bekas mentua nak belikan saya rumah? Diorang dah tak ada kena mengena dengan saya dah. Saya beli sendiri dengan duit sendiri.

“Kita kerja, ada duit sendiri kenapa nak kena harapkan orang. Siapa yang gosip tu tak baik tau.. penat kita kerja siang malam, tidur tak cukup. makan tak kenyang mandi tak basah,” katanya.

Sementara itu, aktres jelita drama rantaian Suri Hati ini berkata dia sedang mencari rumah ‘landed’ yang berdekatan dengan mamanya, Paridah Puteh.

Jelas bekas isteri pengarah sensasi, Syamsul Yusof ini dia tidak boleh berjauhan daripada mamanya kerana Paridah juga membantu dalam menguruskan anak-anak Puteri Sarah.

“Sekarang saya duduk di condo, tapi dalam masa sama nak cari rumah landed, guarded and gated.

“Saya pindah ke rumah yang leibh besar, selesa. Ada rezeki lebih sikit, tujuannya memang nak bahagiakan anak anak.

“Saya nak cari rumah yang dekat dengan rumah mama saya. Ada di kawasan itu cuma mahal sikit. Tapi tak apa, perlahan-lahan. kita naikkan bisnes dulu, kumpul duit. berjimat.

“Saya tak boleh jauh dari mama saya sebab kadang pergi shooting balik lambat, jadi mama la yang tolong ambil dan hantar ke sekolah, bawa diorang ke rumah mama,” katanya.

Puteri Sarah berkata demikian dalam video siaran langsung TikTok yang disunting ke aplikasi YouTube, baru-baru ini.