Pesakit melecur disambar api, tabung oksigen terbakar

Pesakit melecur disambar api, tabung oksigen terbakar

 

Seorang pesakit di wad pengasingan Hospital Slim River mengalami melecur kecil pada tangan apabila disambar api akibat kebakaran tabung oksigen petang tadi.

Mujurlah kakitangan hospital bertindak pantas dan berjaya memadamkan api dan menyelamatkan pesakit sebelum memindahkannya ke wad lain.

Jurucakap Bilik Gerakan Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri Perak memberitahu, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian itu pada pukul 7.42 malam.

Menurut jurucakap tersebut, sepasukan anggota bersama jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Slim River dikejarkan ke lokasi kejadian bagi membantu.

“Setiba di tempat kejadian anggota bomba mendapati kebakaran dalam bilik pengasingan yang menempatkan seorang pesakit itu telah dipadamkan oleh kakitangan hospital

“Kebakaran melibatkan tabung oksigen dan bilik rawatan itu hanya mengalami kesan kebakaran kecil.

“Pesakit lelaki itu pula mengalami melecur pada tangan dan telah dipindahkan ke wad lain,” ujar jurucakap tersebut.

Susulan itu, pihak bomba telah melakukan pemeriksaan rapi dan penilaian bagi memastikan keadaan selamat serta tidak merbahaya.

Operasi yang diketuai Ketua BPP Slim River, Pegawai Penguasa Bomba, Mohd. Fazrul Azuan Norman tamat sepenuhnya pada pukul 8.55 malam manakala punca kejadian masih dalam siasatan.

Sumber: Kosmo