Pernah viral sebab kantoi curang dgn skandal, ‘Hanafi sikat tepi’ didakwa sumbat bekas isteri dalam penjara

Pernah viral sebab kantoi curang dgn skandal, ‘Hanafi sikat tepi’ didakwa sumbat bekas isteri dalam penjara

 

Pernah tular di media sosial sebelum ini mengenai kisah seorang suami yang curang dengan isterinya. Kisah itu menjadi perhatian ramai apabila isteri sendiri menyerbu suaminya sedang berdua-duaan dengan seorang wanita.

Helah bekas suami?

Seorang wanita yang mengaku sepupu kepada bekas isteri berharap pendedahan yang dibuatnya ini mendapat perhatian orang ramai termasuk Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga Dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Mohd Harun.

https://twitter.com/elisataufik/status/1581986472491896838?s=20&t=WmE3SPXJAlvRE1i7biKUzw

Perkongsian berkenaan menceritakan bahawa bekas isteri telah melarang lelaki tersebut daripada berjumpa dengan anak mereka yang sedang dijangkiti penyakit HMFD dan positif COVID. Walau bagaimanapun, lelaki tersebut didakwa telah memutar belit kejadian itu di mahkamah.

Hakim mahkamah ignored the HMFD and the COVID results and asked the ex-husband “awak nak hukuman apa terhadap dia?”. And the a**hole cakap “masukkan dalam lokap 30 hari”.

Bekas suami didakwa memohon mahkamah menjatuhkan hukuman penjara kepada bekas isterinya. Wanita ini mempersoalkan tindakan mahkamah yang didakwanya berat sebelah dan tidak adil.

Kenapa hakim mengendahkan medical proof dan arahan kuarantin KKM jika positif Covid? Dah tu ex tu tiada belas ihsan langsung terhadap ibu anaknya.

Perkongsian di media sosial itu telah mendapat perhatian ramai dan rata-rata mereka tidak bersetuju dengan tindakan lelaki itu. Hmm, apa pendapat pembaca?