Mengejutkan! Ibu Tangmo Nida maafkan dua pesalah lepas ‘dihadiahkan’ wang 30 juta THB

Mengejutkan! Ibu Tangmo Nida maafkan dua pesalah lepas ‘dihadiahkan’ wang 30 juta THB

 

Akibat kecuaian pemandu bot bernama Phaiboon Roberts, Tangmo Nida dipercayai tergelincir masuk ke dalam sungai dan hanya ditemui selepas 36 jam pencarian. Mengikut saksi iaitu nelayan yang ada berdekatan kawasan kejadian, mereka melihat sendiri bagaimana kenderaan air itu berpusing dengan sangat laju dan tidak terkawal.

Ramai terkejut, Panida maafkan 2 individu yang menyebabkan pemergian Tangmo

Sebelum ini, sesi pertemuan antara rakan mendiang bertukar hiba apabila ibunya, Panida Sirayuthyothin sukar memberikan kemaafan kepada mereka semua. Walau bagaimanapun sebentar tadi, Panida mengejutkan ramai apabila dikatakan sudah memaafkan kesalahan Phaiboon serta Tanupat ‘Por’ Lerttaweewit (pemilik perusahaan bot laju).

Mengejutkan, Ibu Tangmo Maafkan 2 Pesalah Lepas 'Dihadiahkan' Wang RM3.8 Juta 2

Mengejutkan, Ibu Tangmo Maafkan 2 Pesalah Lepas 'Dihadiahkan' Wang RM3.8 Juta 3

Ibu mendiang tak tahu berikan kemaafan bakal kurangkan kadar hukuman pesalah

Menerusi portal Khaosod, hatinya ibarat menjadi lembut kerana 2 lelaki terbabit berkali-kali menghubungi bagi meminta maaf sebagai tanda benar-benar menyesal atas apa yang terjadi. Tambahan pula, difahamkan mereka sering bertutur sopan dan sangat berbudi bahasa. Sebagai tanda maaf, 2 pesalah itu turut ‘menghadiahkan’ wang bernilai 30 juta THB (bersamaan RM3.8 juta).

Mengejutkan, Ibu Tangmo Maafkan 2 Pesalah Lepas 'Dihadiahkan' Wang RM3.8 Juta 4

Ibu kata Tangmo tak pernah daftarkan Easter sebagai anak angkat

Walaupun tidak dapat mengembalikan Tangmo, namun mereka berharap moga pemberian itu boleh mengubati kedukaan keluarga mendiang. Dalam pada itu, Panida juga mengesahkan anaknya tidak pernah mendaftarkan Easter (anak Kratik) sebagai anak angkatnya. Jadi buat masa sekarang, segala duit pampasan insurans akan dikendalikannya terlebih dahulu.

“Hingga kini, Panida masih belum melantik mana-mana peguam untuk pengurusan wang. Jadi katanya bakal kendalikan sendiri urusan duit pampasan. Kalau benar Tangmo memang berniat mahu berikan wang kepada Easter sekali pun, Panida akan pastikan Kratik (pengurus) tak akan ambil kesempatan. Semua wang akan disimpan dulu & diberikan kemudian. Tapi wakil peguam (diundang ke rancangan TV) nyatakan siasatan belum habis lagi. Sepatutnya ibu Tangmo kena tunggu dulu & tiada hak buat keputusan sebegitu”

Mengejutkan, Ibu Tangmo Maafkan 2 Pesalah Lepas 'Dihadiahkan' Wang RM3.8 Juta 6

Mengejutkan, Ibu Tangmo Maafkan 2 Pesalah Lepas 'Dihadiahkan' Wang RM3.8 Juta 7

Mengejutkan, Ibu Tangmo Maafkan 2 Pesalah Lepas 'Dihadiahkan' Wang RM3.8 Juta 8

Mengejutkan, Ibu Tangmo Maafkan 2 Pesalah Lepas 'Dihadiahkan' Wang RM3.8 Juta 9