Man Raja Lawak bagi amaran terakhir kepada rakan penyanyi, segera bayar hutang RM10,000

Man Raja Lawak bagi amaran terakhir kepada rakan penyanyi, segera bayar hutang RM10,000

 

PELAWAK Man Raja Lawak tidak teragak-agak mendedahkan nama seorang penyanyi sekiranya individu berkenaan gagal membuat bayaran penuh tuntutan hutang berjumlah RM10,000 pada lewat malam Isnin.

Kata Man atau Abdul Rahaman Kassim, 46, penyanyi tersebut sebelum ini sudah beberapa kali mengelak membuat bayaran selepas berjanji akan selesaikan hutang tersebut pada 22 Oktober lalu.

“Dia janji nak bayar pada 22 Oktober, sehari selepas itu saya ada bertanya namun lambat dia balas. Pada 24 Oktober juga saya ada minta dan dia masih lambat balas mesej. Dia mengelak untuk bayar hutang.

man raja lawak 1

“Banyak alasan yang dia gunakan sebelum ini. Apa yang saya tahu dia terima banyak undangan menyanyi dan saya pernah hubungan seorang penganjur yang memaklumkan pihak mereka telahpun membayar wang persembahan kepada penyanyi itu.

“Jadi kenapa dia mengelak untuk membayar hutang saya? Duit banyak tapi hutang saya tidak nampak bayang,” katanya ketika dihubungi mStar pada Isnin.

Menurut Man, penyanyi itu sudah membuat separuh bayaran berjumlah RM5,000 pada petang Isnin selepas dia memuat naik status di laman sosial.

Tambahnya lagi dia juga tidak mengenali rapat penyanyi itu dan hanya berjumpa ketika sama-sama terlibat dalam beberapa acara.

“Kami hanya jumpa di beberapa acara. 1 Oktober lalu saya terima mesej dari dia untuk meminjam wang. Pada awalnya saya sangka scammer, kemudian dia hantar video mengesahkan dirinya.

“Saya pun pelik juga apabila dia mahu pinjam duit sebab tidak pernah tahu penyanyi itu ada masalah kewangan. Walaupun cuba elak, saya tetap berikan juga,” ujarnya.

Menurut Man lagi bukan dia sahaja yang pernah memberi wang kepada penyanyi tersebut.

“Saya dapat tahu dia ada hutang dengan orang lain juga. Dah lima tahun dia tidak jelaskan hutang itu,” jelasnya.