Lelaki tua calon suami paling sempurna idaman wanita muda, lebih matang dan romantik

Lelaki tua calon suami paling sempurna idaman wanita muda, lebih matang dan romantik

 

Lelaki berusia menjadi idaman ramai wanita muda. Bukan sahaja kerana kedudukan ekonomi yang stabil tetapi juga kerana mereka lebih matang, pandai ambil hati dan romantik.

Jatuh cinta tidak mengenal usia. Sesungguhnya jodoh itu adalah rahsia. Kadang-kadang anda tidak boleh memilih siapa yang akan membuat anda jatuh cinta, termasuk jika anda jatuh cinta dengan lelaki yang lebih tua.

Kebiasaannya perbezaan umur yang ideal untuk hubungan antara seorang wanita dan seorang lelaki bagi kebanyakan orang adalah tidak lebih daripada 10 tahun.

Walaupun ramai yang bimbang menjalinkan hubungan cinta dengan lelaki yang jauh lebih tua, sebenarnya banyak kelebihan berpasangan dengan lelaki yang lebih tua.

Berikut kelebihan bersuamikan lelaki yang lebih tua:

TAHU ADAB

Lelaki yang lebih tua mempunyai sikap dan pemikiran yang matang. Dia juga telah dilatih untuk menjaga kesopanan, baik terhadap wanita mahupun orang lain. Tidak syak lagi dia akan berhati-hati dan menghargai anda. Jika anda menolak, dia juga akan lebih memahami.

KEDUDUKAN KEWANGAN YANG KUKUH

Kelebihan bercinta dengan lelaki yang lebih tua ialah status kewangannya yang mantap dan stabil. Ia adalah jaminan masa depan yang boleh anda amanahkan kepadanya. Bukan bermaksud materialistik, tetapi ini adalah pertimbangan logik setiap orang.

Lebih Matang & Romantik

MATANG 

Sikapnya bukan sahaja matang, dalam berfikir dia juga boleh diharap. Emosi lelaki yang lebih berusia lebih tenang dalam menghadapi pasangan yang lebih muda dan berkemungkinan masih tidak stabil.

JUJUR DAN LEBIH BERTANGGUNGJAWAB 

Sudah tentu setiap wanita menginginkan hubungan yang jujur, jelas dan berterus terang. Inilah yang boleh ditawarkan oleh lelaki yang lebih tua. Dia akan mendedahkan apa yang dia mahu daripada hubungan anda berdua, apa tujuan dia berpasangan dengan anda dan tidak bersikap tidak sopan dan kebudak-budakan seperti lelaki muda. Dia menjadi dirinya kerana tiada masa untuk bermain-main.

ROMANTIK DAN PANDAI AMBIL HATI

Lelaki yang berusia ini biasanya lebih romantik. Mereka lebih menghargai pasangan. Selalu sahaja buat kejutan untuk pasangannya. Wanita yang berhubungan dengan lelaki yang berusia ini akan rasa lebih dihargai.

TIDAK TAKUT BERTEMU ORANG TUAMU 

Jika anda mencari lelaki yang boleh menjalin hubungan yang serius, maka lelaki yang lebih tua boleh menjadi pilihan yang tepat. Sebab dia tidak akan mengelakkan diri apabila anda mengajaknya untuk berjumpa dengan keluarga. Ini adalah isyarat lembut yang ditunjukkan jika dia serius tentang anda.

BUKAN JENIS CEMBURU BUTA 

Jika dibandingkan dengan lelaki muda yang sering tidak stabil dan cemburu hanya kerana bercakap dengan rakan lelaki, berbeza dengan lelaki yang lebih tua. Mereka boleh menjadi lebih memahami dan tahu bahawa anda juga memerlukan kehidupan sosial yang normal. Mereka juga mempunyai keyakinan penuh bahawa hati anda tidak akan berpaling.

MENGHARGAI KARAKTER DAN KEPERIBADIANMU 

Mengapa dia memilih anda daripada semua wanita yang mungkin sebaya dengannya? Dia jelas tahu bahawa umur anda sangat berbeza dan pasti akan ada banyak kontra. Ini membuktikan bahawa dia boleh menerima anda seadanya, menerima watak dan peribadi anda.