Lelaki letak ‘spycam’ dalam tandas wanita untuk kepuasan diri

Lelaki letak ‘spycam’ dalam tandas wanita untuk kepuasan diri

Perbuatan keji seorang lelaki yang meletakkan kamera tersembunyi berbentuk pen di bawah sinki tandas wanita di tempat kerjanya di Batu Caves, terbongkar selepas alat perakam itu ditemui oleh pekerja wanita berusia 27 tahun, secara tidak sengaja.

Difahamkan, pekerja wanita itu masuk ke dalam tandas itu pada jam 10.50 pagi 26 Mac 2021. Ketika dia tunduk berdekatan dengan sinki, dia ternampak alat perakam itu lalu mengambil dan membawa pulang untuk memeriksa kad memorinya.

Alangkah terkejutnya mangsa apabila dia mendapati ada beberapa rakaman video yang merekodkan dirinya dan beberapa rakan wanita lain di dalam tandas itu.

Mangsa turut ternampak wajah seorang pekerja lelaki yang direkod kamera itu ketika dia sedang meletak dan mengambil alat perakam tersebut.

Berdasarkan bahan bukti tersebut, mangsa kemudian membuat laporan di Balai Polis Selayang untuk tindakan lanjut.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe mengesahkan pihaknya ada menerima laporan dari mangsa. Bertindak di atas laporan itu, polis telah menahan suspek untuk membantu siasatan.

Siasatan awal mendapati, suspek berusia 41 tahun itu melakukan perbuatan terkutuk itu seorang diri bagi tujuan memuaskan diri. Suspek juga mengaku berbuat demikian sejak awal Mac lalu.

Suspek direman selama empat hari untuk membantu siasatan di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955.  – HM, Info Roadblock JPJ/POLIS