KKN di Desa Penari penuh aksi menyeramkan, kisah benar yang kini viral di media sosial

KKN di Desa Penari penuh aksi menyeramkan, kisah benar yang kini viral di media sosial

 

Filem yang hangat diperkatakan di media sosial, KKN Di Desa Penari kini boleh ditonton oleh peminat di Malaysia kerana ia sudah pun ditayangkan di seluruh pawagam tanah air.

Filem ini asalnya akan ditayangkan pada awal tahun 2020, namun dek kerana situasi pandemik COVID-19 ia telah pun ditundakan sehingga tahun ini.

Tweet itu, langsung menjadi bualan para netizen yang tertanya-tanya wujud asli tempat dan kebenaran cerita misteri ini.

@cerita_film22

#filmseru #kkn #kkndesapenari #fypdongggggggg #cerita #film #fyp #masukberanda #viral #alurcerita

♬ suara asli – 🎞 – NGEFILM21

KKN Di Desa Penari mengisahkan tentang 6 pelajar dari sebuah kampus di Jawa timur melakukan program Kerja Kuliah Nyata (KKN).

Mereka adalah Ayu, Widya,Nur,Anton dan Bima. Mereka melaksanakan KKN selama 6 minggu di desa yang disebut Desa Penari ini. Empat dari enam tokoh utama dalam kisah ini diganggu oleh sosok dari dimensi lain di desa tersebut.

Kisah ini berakhir tragis dengan hilangnya nyawa dua mahasiswa peserta KKN, namun mereka tidak langsung meninggal pada saat mereka di perkampungan Desa Penari itu.

@hendrabrudy

KASIHAN AYU 🥺 #kkndesapenari #kkndidesapenari #badarawuhi

♬ suara asli – hendra brudy – hendra brudy

Sudah lama rasanya filem seram Indonesia tidak benar-benar memberi impak ketakutan yang begitu besar. Namun apa yang boleh kami katakan filem KKN Di Desa Penari ini bakal membuatkan korang merasai keseramannya dengan lakonan mantap oleh Tissa Biani, Aghniny Haque, Adinda Thomas dan Achmad Megantara.

Sejujurnya kami tidak pernah mengikuti kisah seram viral ini di laman sosial, namun setelah menonton filem ini membuatkan rasa ingin tahu yang mendalam tentang kisah sebenar yang berlaku pada sekumpulan pelajar ini.

Biasanya, filem seram Indonesia terkenal dengan sosok makhluk halus berwajah menakutkan dan dipenuhi dengan darah, namun dalam filem ini penonton tidak perlu melihat itu semua kerana jalan cerita dan setiap babak mendebarkan sudah cukup membuatkan mereka tidak senang duduk.

Nah, tak perlu lagi kami cerita panjang, korang boleh tonton sendiri di pawagam bermula hari ini. Selamat menonton!