“Kenapa pakai baju muslimah” – Rider tahan malu, salah pakai baju perempuan buat ramai gelak

“Kenapa pakai baju muslimah” – Rider tahan malu, salah pakai baju perempuan buat ramai gelak

Ketika ini, ramai yang menunjukkan sokongan terhadap rakyat di Palestin dengan bersolidariti. Paling senang dilakukan adalah menggunakan pakaian ataupun mafla menunjukkan bendera atau warna-warna yang dikaitkan dengan negara tersebut.

Salah beli baju

Namun, perkongsian seorang rider penghantar makanan dikenali sebagai grab_nizam mencetuskan tawa dikalangan pengguna media sosial apabila dia sebenarnya tersalah membeli baju.

Menurut Nizam di dalam video yang dimuat naik, seorang wanita telah menegurnya mengatakan baju yang digunakan adalah pakaian muslimah melihat dari potongan pakaian tersebut.

@grab_nizam

betul la org cakap perempuan nih mata dia tajam x leh nak corner baring tapi benda dah beli kan pakai je la

♬ Pretty song that imaged a sleeping baby – Azuline

Pakai baju perempuan

Dalam video itu juga, pengguna TikTok berkenaan menunjukkan baju t-shirt dengan warna merah, hitam dan hijau sama seperti bendera Palestin bersama mafla yang diikat di leher.

Dia sama sekali tidak mengetahui bahawa baju tersebut berpotongan untuk wanita kerana merasakan ia sama sahaja seperti baju lengan panjang yang lain.

@grab_nizam

kadang2 sakit nyayok ni banyak cuma kita x nampak je 🤣🤣🤣🤣

♬ original sound – Grab Nizam – Grab Nizam

Ditegur pelanggan sebab pakai baju perempuan

Walaupun malu, namun dia pasrah saja kerana sudah membeli dan memakainya untuk keluar bekerja menghantar makanan kepada para pelanggan.

baju perempuan

Berair mata gelak

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang akui tergelak dengan perkongsian video dari grab_nizam dan terhibur mendengar celotehnya kerana berasa malu memakai baju perempuan tanpa disengajakan.

Walau bagaimanapun, ada yang mengatakan baju tersebut bukanlah baju muslimah kerana potongannya tidak selabuh itu, namun akui bahawa ia adalah pakaian untuk wanita melihat dari jahitannya.

baju perempuan

Takpe bang, boleh adjust pendekkan sikit

baju perempuan

Mata perempuan ni tajam tau

baju perempuan

Abang berjaya buat hidup orang lain ceria

Ni baju lengan panjang perempuan, bukan baju muslimah