Jarak usia 23 tahun, pemuda niat ikhlas nak tolong nikahi ibu tunggal anak lima

Jarak usia 23 tahun, pemuda niat ikhlas nak tolong nikahi ibu tunggal anak lima

 

Wanita berkahwin dengan lelaki lebih berusia itu perkara biasa. Tetapi, dengan berjalannya waktu, lelaki berkahwin dengan wanita yang berbeza jauh usianya bukan lagi satu perkara asing atau perlu diperdebatkan.

Beza usia 23 tahun

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pemuda di TikTok apabila menceritakan kisah bagaimana dia tergerak hati menyunting isteri tercinta untuk dijadikan suri di hatinya walaupun jarak usia mereka adalah 23 tahun.

Menerusi TikTok @geemie8599, dia yang lahir pada tahun 1998 telah berkahwin dengan isterinya yang kini sudah berusia 47 tahun.

@geemie8599

#fypage #fypppppoppppppppppppppppシ #papamuda #jodohku #alhamdulillah❤️

♬ bunyi asal – GEEMIEGAS – GEEMIEGAS

Niat nak bantu ibu tunggal

Ujarnya, dia hanya berkenalan dengan isteri selama 5 bulan menerusi Facebook dan terus menjadikannya isteri kerana berasa terpanggil untuk membantu wanita berkenaan yang ketika itu merupakan ibu tunggal dengan 5 orang anak yang masih memerlukan perhatian.

Keluarga menerima

Dia yang kini sudah berumah tangga selama 4 tahun akui sangat bahagia lebih-lebih lagi anak-anak tiri sangat menerima kehadirannya sebagai ‘bapa muda’.

@geemie8599

#papamuda #alhamdulillah❤️ #tanggungjawab #perancanganallahlebihbaik

♬ Sayunk I Love You – Chombi

Anak-anak hormat sebagai bapa walau hampir sebaya

Walau bagaimanapun, pemuda tersebut akui bahawa pada awalnya ada juga perasaan kekok apabila anak sulung isterinya hampir sebaya dengannya, namun dia bersyukur kerana anak-anak tetap menghormatinya.

Dia juga menjalankan tugas dan tanggungjawab sebagai seorang bapa selepas sah bergelar suami kepada ibu mereka.

 

Kalau dah jodoh…

Perkongsian yang dibuat oleh pengguna TikTok itu telah mendapat pelbagai maklum balas daripada warganet. Rata-rata memuji pemuda berkenaan kerana mempunyai niat yang murni dan mendoakan agar mereka sekeluarga hidup harmoni hingga ke akhir usia.

 

Semoga terus bahagia dan berkekalan

 

Siapa kita nak menidakkan takdir

Jodoh tu rahsia Allah