Jadi punca kemalangan, didakwa anak Tan Sri lumba haram ketika mabuk?

Jadi punca kemalangan, didakwa anak Tan Sri lumba haram ketika mabuk?

 

Sejak semalam, tular di media sosial terutamanya di Twitter apabila ada pihak yang mencari individu yang dikatakan menjadi punca kemalangan di lebuhraya Persekutuan sehingga mangsa-mangsa mengalami kecederaan parah.

Kemalangan sebab kecuaian orang lain

Menerusi perkongsian di Twitter milik @NabilahAnafi, dia sedang mencari pemilik kereta yang didakwa menyebabkan kemalangan beberapa kenderaan lain sehingga adiknya turut menjadi mangsa.

Didakwa berlumba hingga sebabkan kemalangan

Dalam perkongsian tersebut juga, dia mendakwa bahawa individu yang melanggar adik serta rakannya itu dalam keadaan mabuk dan sedang berlumba dengan kenderaan lain.

Difahamkan, ada beberapa lagi kenderaan turut terlibat dalam kejadian tersebut dan adik kepada pengguna Twitter itu telah dilanggar dari arah tepi.

 

Setakat ini, ada di antara mangsa yang mengalami kecederaan di tengkorak dan berada di dalam bilik pembedahan bagi menyelamatkan nyawa mereka.

 

Katanya anak Tan Sri?

Dia juga turut menyertakan gambar kereta yang mengakibatkan kemalangan tersebut kerana mereka yang terlibat difahamkan telah melarikan diri  meninggalkan kenderaan.

Tambahnya, individu itu dipercayai merupakan anak kepada seorang Tan Sri di Malaysia.

Minta bantuan cari suspek

Sehubungan dengan itu, pengguna Twitter berkenaan memohon orang ramai membantunya mencari maklumat tentang pemilik kenderaan yang menjadi punca kemalangan tersebut bagi membantu siasatan pihak berkuasa.

Siaran media pihak polis

Pihak polis juga telah mengeluarkan siaran media berhubung kemalangan berkenaan dan meminta saksi atau orang ramai yang mempunyai maklumat tampil  membantu siasatan.