Individu dakwa Neelofa guna gambar anak orang tanpa izin, keluarga puas minta penjelasan tapi tak dibalas

Individu dakwa Neelofa guna gambar anak orang tanpa izin, keluarga puas minta penjelasan tapi tak dibalas

 

Sebelum ini, tular di rata-rata media sosial mengenai sebuah foto yang mendedahkan wajah anak sulung kepada pasangan selebriti dan usahawan terkenal, Noor Neelofa dan Haris Ismail iaitu Muhammad Bilal.

Difahamkan, individu yang memuat naik foto berkenaan mendakwa dia terjumpa pasangan tersebut di sebuah kaunter kerajaan ketika Bilal sedang didukung oleh Neelofa di samping suaminya, PU Riz.

Bilal is cute, nampak dalam gambar pun dah gebu. Kalau jumpa dekat luar ni rasa lembut gebu gebas kulit baby bilal ni.

Susulan itu, Neelofa mengakui berasa amat terkilan dan menganggap individu yang menyebarkan gambar tersebut seperti tidak menghormati privasi keluarganya.

Kalau terserempak Bilal di luar, saya tak halang dan tak akan sorok mukanya. Tapi, ini seolah-olah tak menghormati kami sebagai ibu dan ayah… Melangkaui kami pula.

Bagaimanpun, tular pula hantaran di laman Twitter yang mendakwa perkara itu seakan karma buat Neelofa yang sebelum ini juga pernah menggunakan dan memuat naik gambar anak orang awam tanpa kebenaran.

How funny simply simply guna gambar anak orang tanpa parent’s permission astu semua family mesej minta penjelasan cara baik tapi tak di balas astu terus padam.

Kalau jadi kat anak sendiri baru tau, I defending my brother sebab gambar ni dah lama jadi lepas lima tahun jadi balik.

Menerusi hantaran tersebut, ahli keluarga kepada kanak-kanak berkenaan telah meminta penjelasan daripada pihak Neelofa namun tidak dibalas sebaliknya mereka terus memadam gambar tersebut.