“I give up, betul-betul give up” – Elyana tertekan sebab netizen

“I give up, betul-betul give up” – Elyana tertekan sebab netizen

 

Nama penyanyi Elyana kembali menjadi perbualan netizen selepas dia bertindak memuat naik sekeping foto di laman Instagram memaparkan dirinya tidak memakai hijab pada Sabtu.

Tindakan penyanyi berusia 35 tahun itu sekali gus mencetuskan kebimbangan dan tanda tanya dalam kalangan peminat. Mengada dia berbuat demikian?

Namun, tidak kurang ada juga individu mengecamnya seolah-olah tidak bersyukur apabila sudah diberi peluang kedua untuk bebas daripada kanser limfoma dihadapinya sebelum ini.

Memetik laporan Utusan, penyanyi lagu Tapak Sulaiman itu mengakui tertekan dengan segelintir warganet yang sering mempersoalkan caranya dalam menutup aurat.

“Betul, saya tertekan kerana warganet. I give up, betul-betul give up,” kata pemilik nama Erneelya Elyana Emrizal itu secara ringkas.

Terdahulu, dia berkongsi foto tersebut yang mengenakan ‘hoodie’ bertulis Jadi Diriku, seluar jeans mempunyai beberapa bahagian terkoyak serta tanpa berhijab selain menutup ruangan komen.

Sebelum ini, Elyana pernah meluahkan kekesalan terhadap segelintir netizen ‘bermulut puaka’ yang mendakwa dia sengaja mencari publisiti murahan dalam melawan penyakit berkenaan.