Hampir 10 kali gugur, wanita baru tahu bekas suami sengaja potong tiub fallopio tanpa izin

Hampir 10 kali gugur, wanita baru tahu bekas suami sengaja potong tiub fallopio tanpa izin

 

Mana-mana wanita yang mengalami keguguran pastinya melalui fasa sedih cukup panjang.

Ada antaranya yang cenderung menyalahkan diri sendiri kerana beranggapan mereka gagal menjaga kandungan.

Namun bagi seorang wanita ini, ujian yang dihadapinya jauh lebih berat setelah mengalami keguguran sebanyak 9 kali berturut-turut.

Dalam luahan penuh yang diceritakan di sebuah majlis ceramah, perkahwinan pertamanya sempat bertahan selama 15 tahun.

Namun ia penuh dengan air mata kerana wanita ini sering berdepan penganiayaan suami baik dari segi fizikal, lisan mahupun emosi.

Kerana cuma bekerja sebagai guru agama biasa, pernikahan mereka sebenarnya tidak direstui oleh keluarga mentua yang merupakan orang berpengaruh.

Setelah bercerai, dia baru dimaklumkan tentang satu perkara yang cukup mengejutkan.

Di sebalik sejarah hitam gugur hampir 10 kali, pihak suami rupa-rupanya ada meminta doktor memotong tiub fallopio wanita ini tanpa izinnya.

Keluarga mentua berkomplot memperlakukan kerja jahat itu supaya wanita ini tidak mempunyai keturunan sekaligus segera bercerai dengan anak mereka.

“Adakah saya berdosa akibat daripada perbuatan menggugurkan kandungan saya? Padahal saya tak tahu jika itu adalah disengajakan”

@tandacintaa

Allah tidak akan memberikan ujian di luar batas kemampuan manusia Semakin besar ujian yang Allah berikan, semakin besar pula kasih sayang Allah kepada kita Mau lanjut part 2 nya ? Masih tersedia tiket Menata Hati Bandung dan Bekasi 😊 Bandung “Agar Kuat Saat Di Uji” 🗓️ : Minggu, 26 Mei 2024 ⏰ : Pukul 09.00-12.00 WIB 📍 : Gedung Balai Sartika Bandung Bekasi “Pulih Bersama Allah” 🗓️ : Minggu, 2 juni 2024 ⏰ : Pukul 09.00-12.00 WIB 📍 : Jalan Wijaya | Inpeksi Kalimalang, Kota Bekasi, Jawa Barat *DAFTAR SEKARANG (SEAT TERBATAS)* Klik link : https://bit.ly/menatahati2024 atau Whatsapp : 0852-0000-0301 #menatahati #ustadzahilmanfauzi #bandung #bekasi

♬ Jiwa Yang Bersedih – Ghea Indrawari

Selepas 4 tahun hidup solo, dia akhirnya terbuka hati untuk mendirikan rumah tangga buat kali kedua.

Umpama pisang berbuah dua kali, malangnya suami baru turut memperlakukannya dengan cukup teruk.

Tidak cukup dikasari, segala harta dan wang miliknya habis digunakan oleh lelaki durjana tersebut.

Sudah berusaha menjadi isteri solehah dan wanita yang baik selama ini, dia cukup pilu mengenangkan segala ujian berat yang terjadi dalam hidupnya.

Berikut adalah video penuh memaparkan jawapan yang diberikan oleh penceramah, Ustaz Hilman Fauzi :

@tandacintaa

Part 2 Semoga kakaknya bisa melewati ujian dengan tabah dan ikhlas 😊 Masih tersedia tiket Menata Hati Bandung dan Bekasi 😊 Bandung “Agar Kuat Saat Di Uji” 🗓️ : Minggu, 26 Mei 2024 ⏰ : Pukul 09.00-12.00 WIB 📍 : Gedung Balai Sartika Bandung Bekasi “Pulih Bersama Allah” 🗓️ : Minggu, 2 juni 2024 ⏰ : Pukul 09.00-12.00 WIB 📍 : Jalan Wijaya | Inpeksi Kalimalang, Kota Bekasi, Jawa Barat *DAFTAR SEKARANG (SEAT TERBATAS)* Klik link : https://bit.ly/menatahati2024 atau Whatsapp : 0852-0000-0301 #menatahati #ustadzahilmanfauzi #bandung #bekasi

♬ Jiwa Yang Bersedih – Ghea Indrawari

@tandacintaa

Membalas @tandacinta Part 3 Jawaban Ustadz @ahilmanfauzi Yuk sama – sama kita kuatkan kakaknya melalui kolom komentar Semoga masalah yang kakak hadapi ini, bisa membawa kakak ke surganya Allah SWT. Aamiin 🤲🏻 Masih tersedia tiket Menata Hati Bandung dan Bekasi Bandung “Agar Kuat Saat Di Uji” 🗓️ : Minggu, 26 Mei 2024 ⏰ : Pukul 09.00-12.00 WIB 📍 : Gedung Balai Sartika Bandung Bekasi “Pulih Bersama Allah” 🗓️ : Minggu, 2 juni 2024 ⏰ : Pukul 09.00-12.00 WIB 📍 : Jalan Wijaya | Inpeksi Kalimalang, Kota Bekasi, Jawa Barat *DAFTAR SEKARANG (SEAT TERBATAS)* Klik link : https://bit.ly/menatahati2024 atau Whatsapp : 0852-0000-0301 #menatahati #ustadzahilmanfauzi #bandung #bekasi

♬ Jiwa Yang Bersedih – Ghea Indrawari