Guna bahasa isyarat buat ‘live’ FB, kekurangan tak halang wanita cari rezeki

Guna bahasa isyarat buat ‘live’ FB, kekurangan tak halang wanita cari rezeki

Mempunyai kekurangan fizikal bukanlah alasan untuk tidak berbuat apa-apa dan hanya pasrah dengan kehidupan. Andai ada kemahuan, pastinya pelbagai perkara baru boleh diterokai.

Usaha yang baik

Hal ini samalah seperti satu perkongsian yang tular di Twitter apabila seorang pengguna dikenali sebagai Benjie memuat naik satu rakaman video seorang wanita kelainan upaya (OKU) bisu gigih berjualan secara online di Facebook menggunakan bahasa isyarat.

Semangat dengan backgroud music masa live FB

Dalam posting tersebut, Benjie telah memaklumkan dia berasa rendah diri apabila melihat wanita berkenaan bersemangat melakukan live di Facebook mempromosikan jualannya walaupun tidak boleh bercakap secara normal.

Wanita yang dikenali sebagai Zetty Sufiyyah ini sememangnya kerap membuat live mempromosikan produk jualannya dengan menyertakan nombor telefon diruangan komen untuk memudahkan pembeli menghubungi bagi membuat pesanan.

 

Apa alasan kita nak mengeluh

Kegigihan Puan Zetty Sufiyyah ini mendapat perhatian daripada warganet apabila masing-masing memuji usahanya dalam menambah pendapatan keluarga dan tidak menjadikan kekurangan diri sebagai alasan untuk tidak berbuat apa-apa.

Warganet turut mengucapkan semoga maju jaya buat Puan Zetty dan mendoalan agar rezekinya terus dimurahkan oleh Allah S.W.T.

Bangga tengok usaha akak ni

Hebat kak! Well done

Sumber: OMM, Benjie, Zetty Sufiyyah