Gerai sate tepi jalan milik pasangan Malaysia di Australia laku keras, terjual 400 sehari

Gerai sate tepi jalan milik pasangan Malaysia di Australia laku keras, terjual 400 sehari

 

Sebelum ini, kami pernah melaporkan warga Malaysia yang membuka perniagaan food truck menjual sate di Itali sejak tahun 2017.

Terbaharu, seorang influencer dikenali sebagai The Papa Nash telah berkongsi sebuah video di TikTok miliknya yang memaparkan pasangan suami isteri berasal dari Sabah membuka perniagaan di Perth, Australia dengan menjual sate.

@thepapanash

Malaysian Satay stall in Perth, Australia! These couple are from Malaysia and setup a business by the roadside in Souther River, Western Australia, selling Satay – known as Satay Bro (Part 2 👉🏻 @Papa Nash ) #thepapanash #papanash #satay #satayayam #sataydaging #australia #halalaustralia #halalaustralianmeat #sataybro #perth #perthfood #halalfoodperth #malaysia #MalaysianFood #malaysianfoodie #sabah #sataychicken #satayaustralia #malaysianfoodinaustralia #australianfood #ayamberempah #halalfoodaustralia #southernriver #westernaustralia

♬ Food Hunter – ZydSounds

Dikenali sebagai Satay Bro, perniagaan yang diusahakan oleh Zul bersama isterinya turut menjual beberapa menu popular Malaysia yang lain.

Difahamkan, satu set sate dijual dengan harga 12 AUD (RM36), jika mahu beli ala carte, harga secucuk sate dijual pada harga 2 AUD (RM6).

Menurut Papa Nash, sate yang dijual oleh mereka sangat lazat sehingga menarik ramai pelanggan dan boleh dikatakan ramai orang beratur setiap hari untuk membeli sate tersebut.

Dipercayai, mereka akan berjaya menjual kira-kira 400 batang sate setiap hari dan pastinya ia satu pencapaian yang baik terutama sekali untuk perniagaan yang baru beroperasi dalam masa beberapa bulan sahaja.