“Geli, jijik, dan mual…” – Lelaki ini bengang dengan Menteri Rina Harun

“Geli, jijik, dan mual…” – Lelaki ini bengang dengan Menteri Rina Harun

KEJIJIKAN MENTERI RINA HARUN!

Geli, jijik, dan mual aku membaca statement menteri paling bangang ini. Ya, aku faham ramai politikus masuk in-to-scene dalam perjuangan #JusticeForBella.

Tapi, kenyataan menteri ini amat menarik perhatian aku. Selama ini, dia hanya mendiamkan diri ketika kes ini mula bicara. Tiada tanda sokongan pun dikeluarkan.

Kami telah berjumpa dia di pejabatnya tahun lepas. Aku personally telah sound dia ketika itu. Aku dah minta Syed Azmi dipecat juga. Aku juga menyuruh dia letak jawatan kalau bagi alasan takda masa.

Tiba-tiba, setelah TMJ keluar statement, dia muncul pula. Laju sahaja nak offer diri berjumpa. Apa yang dia tahu berbanding kami? Nak jilat TMJ?

Walhal, dialah orang yang sepatutnya champion perjuangkan nasib adik Bella. Tidak dia tak berbuat demikian.

Dialah yang sepatutnya menjadi singa betina yang mengamuk melihat anaknya dia dicederakan sebegitu rupa. Dia ada segala akses untuk memberi tekanan. Ada dia buat?

Malangnya, dia tidak buat apa. Panggil kami untuk buat syarat drama dia sahaja. Sampah punya menteri. Nasiblah, aku tak bagi muka langsung masa tu.

Yang aku lihat, dia ada datang ke sekolah mencuci najis unggas untuk drama bencana banjir tempoh hari.

Siapalah yang undi menteri ni dulu. Korang boleh tengok posting-posting dalam IG dia. Ada dia kisah pasal perjuangan kita?

Aliff Ahmad