“Elok je orang dengan rumah tangganya, saja cari pasal” – Posting terbaru Fathia Latiff bersama Shukri Yahaya buat netizen bimbang

“Elok je orang dengan rumah tangganya, saja cari pasal” – Posting terbaru Fathia Latiff bersama Shukri Yahaya buat netizen bimbang

 

Sebelum ini semua sedia maklum bahawa dalam pengakuan Fathia Latiff mendakwa masih menyimpan dendam atau ‘grudge’ terhadap aktor, Aiman Hakim Ridza, yang juga bekas kekasihnya.

Dia yang pernah menjalinkan hubungan cinta dengan Aiman berakhir pada Disember 2015 dan Aiman kemudian menamatkan zaman bujang dengan menikahi pelakon, Zahirah MacWilson pada 20 Februari 2020.

Menurut BH Online, perkongsian bersama Caprice dalam rakaman podcast, Fathia mengaku belum ‘move on’ selepas putus cinta dengan Aiman.

Iya, saya ada dendam. Saya tidak mencintainya lagi, tetapi, saya ada dendam.

Bukan itu saja, baru-baru ini Fatiya Latiff memberi amaran keluar agama gara-gara sering menerima kritikan melampau oleh segelintir individu dalam media sosial.

Kalian jangan sampai aku keluar agama sebab kalian. Aku minum arak, pakai seluar pendek atau jadi kafir kerana bengang dengan kalian.

Terbaru menurut Murai, lagi mengejutkan dan menimbulkan kerisauan netizen apabila Fathia Latif memuat naik satu poster di Instagram drama Dia Isteri Luar Biasa yang pernah ditayangkan sebelum ini di mana pelakon utamanya adalah Shukri Yahaya dan Fathia Latif.

Walaupun tidak ‘mention’ Shukri Yahaya dalam hantaran tersebut, tetapi segelintir netizen mula menunjukkan kerisauan mereka.

Ha sudah, Syukri Yahya pulak.

Elok-elok je orang dengan rumah tangganya. Ko saja je cari pasal kan Fathia? Apa nak jadi la.

Mangsa seterusnya.

Muat naik tersebut menerima pelbagai reaksi dari netizen dan rata-ratanya menzahirkan kerisauan apabila ada yang mendakwa Fathia seolah-olah sengaja memuat naik gambar tersebut dan mengharapkan tidak mengangu dan memberikan kesan kepada rumah tangga Shukri Yahya.