Doktor ini kongsi video ‘keburukan’ Vaksin dan saran tularkannya di media sosial

Doktor ini kongsi video ‘keburukan’ Vaksin dan saran tularkannya di media sosial

Beberapa hari lepas, selain tular di media sosial dan aplikasi WhatsApp mengenai satu pesanan suara daripada ‘Mak Teh’, terdapat satu video YouTube turut berlegar-legar dikongsikan oleh orang ramai.

Video yang berdurasi sekitar lebih enam minit tersebut telah dirakam oleh seorang doktor jabatan pembedahan. Beliau sendiri telah bongkarkan keburukan-keburukan yang ada pada vaksin.

“Buat pengetahuan, saya memang seorang doktor. Saya bekerja di hospital dan hospital kami mempunyai kes-kes Covid.

So anda boleh percaya saya, daripada anda nak percaya ‘Mak Teh’, audio-audio, video-video forwardedforwarded many times. Entah berita dari sapa-sapa. Tapi anda boleh percaya pada saya,” jelas doktor tersebut.

Pada bahagian awal video tersebut, doktor itu telah menunjukkan kad pekerja untuk meminta orang ramai yakin dan percaya pada dirinya serta info-info yang beliau kongsikan sepanjang video terbabit dirakamkan.

Beliau meminta orang ramai untuk berhenti untuk mempercayai sebarang rakaman audio, video mahupun penulisan yang dikongsikan oleh orang ramai tanpa sumber yang jelas dan menyakinkan.

Video ini telah mendapat lebih 60,000 tontonan dan ratusan komen yang bersetuju dengan ‘keburukan-keburukan’ vaksin yang dikongsikan oleh doktor ini. Rata-rata netizen mengakui keempat-empat sebab keburukan vaksin itu memang tepat dan tidak boleh disangkal lagi.

Sekiranya anda masih belum menonton, penulis cadangkan agar anda luangkan sedikit masa dan tonton dengan minda terbuka supaya anda boleh fahami dengan lebih jelas apa yang doktor ini ingin sampaikan melalui video ini.

Jangan lupa copy paste kongsikan ke dalam group-group yang anda ada supaya lebih ramai orang mendapat kebenaran tentang keburukan-keburukan vaksin daripada video yang dikongsikan oleh doktor ini. – TV