Dituduh ‘memondan’, Aliff Syukri nak saman Damian Mikhail RM1 juta?

Dituduh ‘memondan’, Aliff Syukri nak saman Damian Mikhail RM1 juta?

 

Semenjak muzik video lagu raya Datuk Seri Aliff Syukri dikeluarkan, usahawan kosmetik terkenal ini menerima banyak teguran, kecaman dan tohmahan di media sosial. Meskipun mendapat banyak reaksi negatif dari orang ramai, beliau masih boleh berkompromi.

Bakal Saman Damian Mikhail

Namun selepas melihat muatnaik Damian Mikhail yang disiarkan oleh media tempatan baru ini membuatkan usahawan kosmetik ini marah terhadap komposer, penerbit lagu dan ahli kumpulan VE itu kerana menulis kecaman yang dianggap melampau olehnya.

Melihat di Insta Stories Aliff, beliau mengumumkan bakal menghantar surat saman dalam tempoh 24 jam jika  tidak memadam muatnaik tersebut di media sosial.

“Sila padam posting anda yang melampau dalam masa 24 jam sebelum surat saman saya hantar kepada anda.. Siapa makan cili dia terasa pedas.” umumnya

Meski ALiff tidak memberitahu siapakan individu yang dimaksudkan dalam Insta Stories nya, namun perkongsian beliau yang seterusnya menjawab teka teki identiti yang dimaksudkan berdasarkan tangkap layar posting yang dikongsikan dalam mesej perbualan bersama peguamnya.

Melihat tangkap layar posting yang dikongsikan Aliff di Insta Stories, muat naik yang ditulis ahli kumpulan VE itu membuatkan usahawan tersebut ingin mengambil tindakan undang-undang jika tiada permohonan maaf secara terbuka dilakukan.

“Sila buat permohonan maaf ya terbuka awak tulis. Nama saya ya.. Sila tag mamat tu.. 24 jam tak ada, tunggu peguam saya buat kerja.” tegasnya

Mahu Permohonan Maaf Berserta Video

Jutawan terkenal ini juga menegaskan beliau mahu permohonan maaf disertakan sekali dengan video jika tidak mahu dikenakan tindakan undang-undang.

“24 jam tiada permohonan maaf tunggu surat sampai ya.. Saya senyap tak bererti saya senyap.

Dan pastikan buat permohonan maaf berserta video.. Kalau tak, saman tetap berjalan.. Lain kali nak mengutuk pun guna otak..” tegasnya lagi

Bayaran Saman Dari RM500K Hingga RM1 Juta

Melihat mesej perbualan yang dikongsikan di media sosial usahawan ini, Aliff boleh mengenakan bayaran saman sebanyak RM500 ribu sehingga RM1 juta berdasarkan maklumbalas dari peguamnya.

“Kalau saya nak saman dia secepat mungkin.. Berapa juta boleh saman dia??” – Aliff

“Fitnah ni. Ada maklumat dia? RM500K ke RM1 juta cukup..” peguam

Terdahulu, Aliff Syukri telah dipanggil untuk hadir ke ibu pejabat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk beri keterangan dan disiasat dibawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.