Cinta akhirnya terbalas, wanita tak sangka ‘crush’ sejak kecil ajak kahwin

Cinta akhirnya terbalas, wanita tak sangka ‘crush’ sejak kecil ajak kahwin

Terkadang Allah menghadirkan jodoh buat kita menerusi cara yang tidak disangka-sangka. Persis kisah wanita bernama Sophia Khadijah ini, perasaan suka terhadap salah seorang kawan kepada abangnya sendiri malah terlerai dengan penamat yang cukup indah.

Tahun 2015 awal cerita aku suka dengan kamu

Dalam kisah yang dikongsikan ke TikTok, Sophia berkata dia sudah mula menyukai Faris sejak usia muda lagi. Namun saat itu, dia cuma mampu memendam perasaan sendiri dan tidak pernah berkongsi hal itu dengan sesiapa.

Lepas tamat sekolah, dah mula jaga diri…Pakai skincare, bersenam, diet

Bagi Sophia, Faris adalah seorang pemuda yang mempunyai ‘rupa’ manakala dirinya pula tidak seberapa. Umpama peribahasa jauh panggang dari api. Namun setelah tamat zaman sekolah, dia cuba mengubah penampilan diri termasuklah mengamalkan diet seimbang.

Bawa haluan masing-masing…Faris pergi sambung belajar di Turki

Tanpa disangka, Faris pula tiba-tiba dikhabarkan terbang ke Turki untuk menyambung pelajaran. Saat itu, masing-masing sibuk dengan perjalanan hidup sendiri. Pada tahun 2019, Sophia akhirnya berjaya bergraduasi dan dia mendapat khabar bahawa Faris sudah pulang ke tanah air.

Sempat jauhkan diri daripada crush

Setelah dia mengetahui lelaki itu sudah pulang dari Tukri, Sophia semakin kerap bermain basikal di kawasan kejiranan lelaki itu. Tiba-tiba entah bagaimana, tersebar khabar angin kononnya Sophia mengaku sebagai girlfriend kepada Faris. Risau lelaki itu mempunyai prasangka buruk atau rasa kurang senang, Sophia mula menjauhkan diri.

Aku sebenarnya suka dengan Heidi…Bingung nak cakap bila, maaf kalau random

Namun ketika Raya Aidilfitri menjelma, Sophia telah menerima mesej dari Faris yang cukup mendebarkan jiwa. Cinta yang dipendam selama bertahun-tahun rupanya tidak bertepuk sebelah tangan. Faris telah meluahkan rasa suka kepada si cantik ini lalu mereka mendirikan rumah tangga sebulan kemudian.

 

 

3 tahun mendirikan rumah tangga, pasangan sama cantik sama padan itu dikurniakan seorang anak lelaki yang cukup comel.