Budak 2 tahun meninggal dunia, terjatuh dari ‘baby chair’ di kedai makan

Budak 2 tahun meninggal dunia, terjatuh dari ‘baby chair’ di kedai makan

 

Seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun disahkan meninggal dunia selepas terjatuh dari kerusi bayi di sebuah restoran dekat Taman Sutera di sini, petang semalam.

Difahamkan, dalam kejadian yang berlaku pada jam 3 petang itu, kanak-kanak tersebut sedang makan bersama keluarganya sambil duduk di sebuah ‘baby chair’ sebelum terjatuh di lantai yang menyebabkan kepalanya terhentak.

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Superintendan Fariz Ammar Abdullah, kejadian itu berlaku kerana kanak-kanak tersebut menolak meja menggunakan kakinya yang menyebabkan kerusinya terjatuh.

“Ibu bapa kanak-kanak itu membawanya ke restoran kira-kira jam 2 petang dan meletakkan anak mereka di dalam kerusi bayi.

“Ketika sedang makan, kanak-kanak berkenaan bertindak luar kawalan dengan menolak meja menggunakan kakinya hingga menyebabkan kerusi bayi terjatuh dan kepalanya terhentak di lantai.

“Dia kemudian menangis dengan kuat sebelum pengsan,” katanya.

Tambahnya lagi, bapa kanak-kanak berkenaan bertindak membawa anaknya itu ke hospital swasta di Iskandar Puteri dan disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan.

“Bapa kanak-kanak itu kemudian membawanya ke sebuah hospital swasta di Iskandar Puteri sebelum disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan yang bertugas,” ujarnya.

Ujarnya, tiada unsur jenayah dalam kes tersebut namun, siasatan lanjut masih diteruskan dan kertas siasatan dibuka atas laporan mati mengejut (SDR).