“Brownies, pulut mangga dan…” – Mimi Lana rupanya dah bagi ‘hint’ berbaik dengan Syafiq Kyle?

“Brownies, pulut mangga dan…” – Mimi Lana rupanya dah bagi ‘hint’ berbaik dengan Syafiq Kyle?

 

Walaupun masih ramai yang berteka-teki mengenai status hubungannya bersama pelakon kacak Syafiq Kyle, aktres Mimi Lana mencuri perhatian apabila tampil dengan sesi siaran langsung di TikTok miliknya pada awal pagi Selasa.

Menurut Mimi, itu adalah kali pertama dia tampil mengadakan sesi live di TikTok sempena hari ulang tahunnya yang sebelum ini disambut dengan keluar bersama rakan-rakannya.

“Siapa yang lahir bulan 11 juga? Sebenarnya kan, saya kalau birthday memang akan sambut dengan kawan-kawan. Kadang tu keluar pergi lah dekat mana-mana. Cuma kalini saya ambil peluang untuk bersama-sama dengan anda semua,” katanya.

Dalam pada itu, teraju utama drama popular Perempuan Itu  juga terkejut dengan jumlah tontonan yang mencanak naik sehingga mencecah 5,000 tontonan sebaik sahaja dia mengadakan sesi live tersebut.

“Kau orang semua ni tak tidur lagi ke? Esok tak kerja? Ramainya tengok,” jelasnya.

Tidak habis disitu, rata-rata pengikut Mimi yang menyaksikan live tersebut mengambil kesempatan bertanyakan tentang status hubungannya bersama Syafiq Kyle termasuklah video tular makan bersama aktor tersebut serta soalan adakah dia sudah merasa kuih brownies yang dijual oleh Syafiq.

Tidak membiarkan peminatnya terus berteka-teki, Mimi bagaimanapun seakan memberikan ‘hint’ bahawa dia dan Syafiq sudah berbaik.

Namun, dia kelihatan masih tidak selesa untuk menjawab soalan berkenaan perkahwinannya dengan aktor popular itu.

“Buat brownies saya tak pandai tapi….(sambil tersenyum).

“Kenapa semua orang tanya pasal brownies ni? Brownies tu saya ada juga minta dekat orang tu (Syafiq Kyle) tapi dia kata dah sold out. Jadi masih tak berkesempatan lagi nak rasa.

“Yang pulut mangga tu… ya! Saya memang suka makan. Makan dekat Aroi mak mak ahanthai tu,” ujarnya.

Terdahulu, desas-desus kononnya pasangan ini sudah kembali bersama tular selepas video mereka masakan bersama tular di platform sama.

Malah, spekulasi itu dikuatkan lagi apabila warganet mendakwa bahawa cardigan putih berjenama Polo yang dipakai Mimi adalah sama seperti foto terkini yang dimuat naik di Instagram miliknya pada Isnin.

“Tiap-tiap minggu datang sini tau. Semua makanan sedap… ada sup, ada somtam, dan ikan yampla tu the best. Tapi harini kita try ikan bakar juga,” kongsinya.