‘Brader’ bersuara emas parodi lagu lirik PKP dapat perhatian Sultan Johor

‘Brader’ bersuara emas parodi lagu lirik PKP dapat perhatian Sultan Johor

 

Jika kita gemar menonton video lagu-lagu parodi pasti mengetahui nama seorang lelaki yang menggunakan nama akaun @azmannaim44mantra yang kerap menyanyi lagu-lagu Melayu dengan lirik yang diubah mengikut isu semasa.

Paling diingati sudah tentu lagu-lagu berkisar tentang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang ditonton jutaan pengguna media sosial sehingga mendapat perhatian pelbagai pihak.

@azmannaim44mantra

Reply to @azmannaim44mantra MY SEJAHTERA WAY Part 2 #Coverosak #covid #myway

♬ original sound – AZMAN NAIM 44 MANTRA – AZMAN NAIM 44 MANTRA

Sultan Johor titah TMJ ‘cari’

Namun begitu, menerusi satu perkongsian Tunku Mahkota  Johor (TMJ) di Instagramnya, baginda memaklumkan yang Sultan Johor menitahkan baginda untuk mencari pemilik akaun tersebut memandangkan cover lagu yang dibuat @azmannaim44mantra mendapat perhatian KDYMM Sultan Johor.

Terima pujian dari Sultan Johor & TMJ

TMJ  turut memuji posting yang dibuat oleh @azmannaim44mantra dan memuat naik kembali salah satu video di Instagram baginda dengan kapsyen “First Class”.

Menjunjung kasih Tunku

Perkongsian tersebut turut telah disedari oleh @azmannaim44mantra atau nama sebenarnya Mohd Nur Azman Naim apabila dia memberi respon di media sosial posting TMJ ‘mencarinya’ atas titah Sultan Johor.

Keunikan suara dan kreativiti Azman ini sememangnya menjadi perhatian warganet sejak awal PKP dahulu kerana lirik yang disampaikan tepat dengan situasi yang berlaku ketika itu.

Sehingga hari ini, lelaki berkenaan masih lagi membuat parodi dan menjadi hiburan seluruh masyarakat Malaysia.

Sumber: ohmymedia & Instagram TMJ, Facebook Azman Naim 44 Mantra