Bergilir-gilir jagakan anak pemilik restoran, tindakan penghantar makanan ini raih perhatian

Bergilir-gilir jagakan anak pemilik restoran, tindakan penghantar makanan ini raih perhatian

 

Bukan mudah untuk menjadi seorang ibu yang perlu bekerja dalam masa yang sama. Namun, bantuan daripada orang sekeliling boleh memudahkan tugas-tugas kita.

Itulah yang dilakukan oleh seorang penghantar makanan di China ini apabila dia dengan baik hati membantu untuk menjaga bayi yang merupakan anak kepada pemilik restoran.

Memetik laporan Must Share News, gelagat penghantar makanan itu menjaga bayi tersebut telah sempat dirakam oleh kamera litar tertutup (CCTV) di restoran itu.

Difahamkan, pada ketika itu, penghantar makanan itu sedang menunggu makanan yang dipesan oleh pelanggan siap sebelum dia boleh menghantarnya kepada pelanggan.

Namun, pada ketika itu, suasana di kedai makan itu agak sibuk dan pemiliknya sedang sibuk menyediakan makanan pesanan pelanggan.

@baby.world68

1 chiếc clip đáng yêu: Người mẹ vừa chăm con vừa bán hàng, shipper đến đông quá, đành nhờ các a ship lần lượt trông con hộ 😍😍😍 #cutebaby #cutevideo #cute #funny

♬ Engraçado Divertido e Incomum – HarmonicoHCO

Dalam video yang tular itu, dapat dilihat penghantar makanan itu menggoyangkan stroller bayi itu untuk menenangkan bayi kecil yang dikatakan baru sahaja berusia beberapa bulan.

Selepas penghantar makanan tersebut berlalu untuk menghantar makanan ke rumah pelanggan, beberapa orang lagi penghantar makanan lain pula yang menyambung tugas membantu menjaga anak kecil itu.

Difahamkan juga, penghantar-penghantar makanan yang membantu menjaga bayi tersebut juga telah diberi ganjaran wang kerana membantu mereka yang memerlukan.