‘Beraksi’ dalam tab mandi, lagu raya Aliff Syukri curi perhatian netizen

‘Beraksi’ dalam tab mandi, lagu raya Aliff Syukri curi perhatian netizen

 

Tular di media sosial hari ini apabila usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri tampil dalam sebuah video dipercayai rakaman lagu raya Aidilfitri untuk tahun 2024.

Namun, apa yang mencuri perhatian adalah apabilavideo tersebut memaparkan usahawan itu beraksi di dalam tab mandi bersama beberapa penari latar yang berperwartakan lembut.

Usahawan itu juga dilihat memakai baju singlet putih dan berseluar pendek ketika menyanyikan lagu raya tersebut

Menjengah ke ruangan komen media sosial, video tersebut ternyata telah mencetuskan pelbagai respon dalam kalangan netizen yang rata-ratanya beranggapan usahawan itu seperti sengaja mencari perhatian dan minta dikecam.

Netizen juga mendakwa Aliff Syukri seolah-olah tidak menghormati bulan mulia kerana melakukan rakaman video yang boleh dianggap kurang sopan.

Sebelum ini, Datuk Aliff Syukri ada mengeluarkan kenyataan bahawa tahun ini tiada lagu raya dihasilkan kerana komposer telah berpaling tadah dan enggan merakamkan karya terbaru mereka dengan usahawan itu.

Dia sebelum ini ada mengeluarkan beberapa lagu sempena Aidilfitri seperti Kelempok Raya, Lala Raya dan Chuk Ku Chuk Raya.