Bella Astillah jawab dakwaan sudah rancang ‘tangkap’ Aliff Aziz & Ruhainies

Bella Astillah jawab dakwaan sudah rancang ‘tangkap’ Aliff Aziz & Ruhainies

 

Wujud spekulasi mendakwa pelakon Bella Astillah sendiri yang membuat perancangan menangkap suaminya iaitu Aliff Aziz dan Ruhainies di sebuah kondominium pada 9 Mac lalu.

Tampil menjawab dakwaan itu, Bella atau Dayang Ara Nabella Awang Astillah, 30, berkata pada malam itu dia sendiri terkejut apabila mendapat maklumat mengenai tangkapan tersebut.

“Semua tahu saya baik dengan pelakon perempuan itu (Ruhainies).

“Kenapa pula saya merancang untuk menangkap mereka? Saya sendiri terkejut (ditangkap khalwat) itu,” katanya dalam satu temu bual yang disiarkan program Melodi pada Ahad.

Enggan ambil pusing dengan kata-kata netizen itu, Bella berkata dia kini reda berdepan ujian dan memilih untuk terus move on.

“Tak boleh nak cakap apa sebab benda ini sudah terjadi.

“Sekarang ini saya fokus untuk move on saja,” ujarnya.

Dalam pada itu, Bella turut mendedahkan dia pernah dihubungi oleh seseorang yang ingin memberikan maklumat mengenai Aliff.

“Saya dah berjumpa dan ambil nombor telefon dia.

“Dia dah lama nak cari dan hubungi saya, tapi saya yang tak berkesempatan sebab terlalu sibuk,” ujarnya.

Pada 9 Mac lalu, dunia hiburan kecoh apabila Aliff dan Ruhainies ditahan Jawi di sebuah kondominium di Kuala Lumpur.

Mereka bagaimanapun dibebaskan dengan jaminan sekitar pukul 2 petang hari sama dan bakal didakwa di Mahkamah Syariah.

Pada Isnin lalu, Bella memfailkan cerai terhadap Aliff secara ekspres namun sebutan pada Rabu lalu ditangguhkan apabila aktor itu tidak hadir kerana terikat dengan penggambaran drama.

Sementara itu, pada Khamis lalu, Aliff dan Ruhainies tampil menjelaskan kejadian sebenar mereka ditangkap selain kedua-dua mereka menafikan mempunyai hubungan istimewa.

Untuk rekod, Bella dan Aliff mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016.

Hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Mohamad Ayden Adrean dan Ara Adreanna yang masing-masing berusia tujuh dan empat tahun.