Bapa meninggal tiba-tiba, pelajar ralat hasrat belanja makan tak kesampaian

Bapa meninggal tiba-tiba, pelajar ralat hasrat belanja makan tak kesampaian

Kehilangan orang tersayang merupakan antara mimpi ngeri yang pastinya tidak dapat dilupakan sampai bila-bila. Lebih-lebih lagi ia melibatkan orang tua kita yang meninggal dunia tanpa menunjukkan sebarang tanda ingin pergi selamanya.

Menerusi muat naik seorang pelajar universiti yang menggunakan nama @athrahysf di laman Twitter, dia telah berkongsi kisah duka kehilangan ayah tercinta secara tiba-tiba semasa di tempat kerja.

Bapa meninggal tiba2

Menurutnya, dia memberitahu ayahnya tentang keputusan semesternya yang memperoleh anugerah dekan dan bercadang untuk membelanja keluarga makan ikan bakar bersama-sama pada keesokkan hari.

Namun, tidak disangka bapanya dikhabarkan telah pengsan secara tiba-tiba ditempat kerja sebelum disahkan meninggal dunia oleh pihak hospital.

 

 

 

Rajin berbasikal pergi kerja

Menurut gadis itu lagi, allahyarham bapanya tidak mempunyai sebarang penyakit kronik dan sering menjalani gaya hidup sihat dengan berbasikal ke tempat kerja.

Dalam perkongsiannya yang lain, dapat dilihat seorang lelaki warga emas yang juga sahabat bapanya berasa sangat sedih apabila  menghantar basikal pulang ke rumah.

Salam takziah buat keluarga

Posting yang dibuat oleh @athrahysf begitu menyentuh hati warganet kerana kehilangan insan tersayang secara tiba-tiba bukanlah suatu perkara yang mudah untuk diterima.

Namun, mereka juga berharap agar ahli keluarga redha dan mendoakan allahyarham bapa pengguna Twitter itu ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman.

Ada yang lalui pekara sama

Setiap yang bernyawa pasti akan pergi

Sumber: OMM, @athrahysf