“Bagi tips mahaguru” – Tertuduh, Daddy Ash digelar sifu oleh penggemar video sundal

“Bagi tips mahaguru” – Tertuduh, Daddy Ash digelar sifu oleh penggemar video sundal

 

Tertuduh yang dikenali dengan nama ‘Daddy Ash’ atau nama sebenarnya Hasli Ikhwan Arif Zul Hasli, 32 merupakan individu yang di dakwa terlibat perkhidmatan persundalan.

Mengikut tinjauan di laman X dan TikTok, dia telah mencapai populariti dan mempunyai pengikut yang ramai.

Agak megejutkan di ruangan komen, dalam kalangan peminat video lucah sudah lama mengetahui kegiatannya malah mengangkat lelaki ini sebagai idola mereka.

Menurut Murai, ada yang menggelarkan dirinya diberi gelaran “sifu” oleh beberapa peminat video lucah.

Hal ni menimbulkan banyak persoalan etika dan moral dalam industri yang sering menjadi bahan perdebatan umum.

Agak mengecewa apabila melihat peminat yang memberi gelaran “sifu”  kepadanya.

Ini seolah-olah sebagai tanda penghargaan terhadap sumbangan dan pengaruh yang dimiliki individu tersebut dalam dunia perfileman dewasa, mereka melihat tertuduh sebagai mentor mereka.

Tidak sepatutnya mereka merasa terinspirasi dan terbimbing oleh keterampilan pelakon video lucah yang menjadi idola mereka.

Dalam beberapa video yang dimuatnaik oleh tertuduh, rata-ratanya menerima jumlah tontonan yang tinggi sehingga jutaan tontonan bagi setiap muatnaik.

Memetik laporan Harian Metro, tertuduh bersama dua teman wanitanya Norhidayah Mahadi, 24, dan Norshazrina Md Zamri, 27, dituduh mengikut Seksyen 372 (1)(e) Kanun Keseksaan dan dibaca bersama bawah Seksyen 34 kanun sama yang membawa hukuman penjara 15 tahun dan sebatan serta denda, jika sabit kesalahan.

Walaubagaimanapun,  tertuduh mengaku tidak bersalah atas pertuduhan membuat pengiklanan khidmat persundalan menerusi aplikasi X.