Azhar Sulaiman pertikai strategi perang ketua kumpulan Hamas, Sharnaaz Ahmad tampil bidas!

Azhar Sulaiman pertikai strategi perang ketua kumpulan Hamas, Sharnaaz Ahmad tampil bidas!

 

Pelakon Azhar Sulaiman melontarkan pendapatnya dengan menyatakan bahawa Ketua Hamas tidak mempunyai kebijaksaan seperti Panglima Perang Islam dulu dalam menangani konflik yang bergolak antara Palestin dan Israel.

Malah, dia juga mempersoal tentang strategi perangan tentera Hamas selepas ramai rakyat Palestin yang terkorban.

“Ketua Hamas tidak mempunyai kebijaksanaan seperti Panglima Perang Islam dahulu. Lepas berjaya membuat serangan mengejut terhadap Israel… Then what?

“Buat apa pergi berperang bila tiada strategy to continue fighting lepas 1st wave striked.

“Kejarlah kematian syahid dengan kebijaksanaan dan bukan dengan kedangkalan or bersikap selfish nak mati syahid tapi rakyat Palestine jadi mangsa,” tulisnya dalam sebuah hantaran.

Manakala, menerusi hantaran lain, Azhar juga menyatakan bahawa Israel tidak dapat dikalahkan sehingga turunnya Imam Mahdi dan dia meminta orang ramai untuk membantu Palestin dengan memboikot produk yang menyokong ekonomi Israel serta menjaga solat.

Susulan kenyataannya itu, pelakon Sharnaaz Ahmad tampil membidas pandangannya dan mempertikai semula hantarannya itu.

“Apa maksud abang? Saya dok perati setiap message abang. Depa berjuang untuk agama… kita tekan hp dan menilai strategi depa? I have full respect on u brother always will… but saya dok tahan dari message abang. But please give support and doa is just enough… Apa maksud abang facts bout israel tak akan kalah sehingga imam mahdi sampai dalam hayat ini? How do u know? Have faith sebab kita tak tau pengakhiran kita… still respect and always will my big brother… I love u… HANYA ISLAM YANG BOLEH PERTAHANKAN ISLAM SEKARANG INI…

“Hamas bijak atau tidak, DEPA YANG ANGKAT SENJATA DAN PERTAHANKAN TANAH AIR DEPA. Pertahankan Islam. Kita?? BELUM TENTU KITA MAMPU BILA MUSUH 1000 kali ganda lebih kuat dari kita. PINCANG STRATEGI BILA KECUT PERUT DENGAN MUSUH… HAVE SOME FAITH FOR HAMAS AND AL QASSAM.

“U can contact me and debate all day long my brother… I WILL STAND WITH HAMAS AND AL QASSAM AND ISLAM… THEY DIE FOR ISLAM… Kita belum tentu lagi mati seMulia depa… take note my darling brother,” balas Sharnaaz.