“Awak dah sondol, sekarang awak disondol balik” – Rita Rudaini ingatkan bekas isteri Safee Sali

“Awak dah sondol, sekarang awak disondol balik” – Rita Rudaini ingatkan bekas isteri Safee Sali

 

Pelakon Rita Rudaini tegur bekas isteri Safee Sali, Fitria Elfina dengan melabelkan wanita itu perampas dan apa yang dirasainya kini merupakan kifarah.

Ini kerana Fitria pernah meruntuhkan rumah tangga bekas pemain bola sepak kebangsaan itu sebelum mereka berkahwin.

Menerusi hantaran di Instagram Story, Rita Rudaini Mokhtar berkongsi tangkap layar video temu bual Fitria bersama Mingguan Wanita, baru-baru ini.

Dalam video tersebut, Fitria berkata dia tidak kisah seandainya orang ramai label dia seorang penyondol (perampas) dalam rumah tangga Safee Sali terdahulu.

Ujar Fitria, hanya dia dan Safee sahaja mengetahui kerana pada ketika itu di mana atlet itu sudah mengalami masalah rumah tangga dengan bekas isteri pertama, Sabarina Yusof.

@mingguanwanita

Ramai Kata Saya Perampas Tapi – Sasha Fitria Elfina *Nantikan video penuh di YT & FB Mingguan Wanita pada 26 Mac 2024 jam 4.20pm

♬ original sound – MingguanWanita – MingguanWanita

Bagaimanapun, aktres kelahiran Perlis berkata dia tahu akan cerita sebenar tentang kes Fitria dahulu dan menganggap apa yang berlaku kepadanya adalah situasi sama yang pernah dilalui Sabarina sebelum ini.

“Maaf cakap, apa yang berlaku kini berlaku kembali. Awak jangan buat-buat lupa bekas isteri dia (Sabarina). 

“Kami semua tahu apa yang terjadi di zaman kami dulu. Awak dah sondol dan sekarang awak disondol balik,” dedah Rita Rudaini dalam hantaran tersebut.

Tegur Rita Rudaini, apa yang dirasai oleh Fitria pada masa ini merupakan kifarah buat dirinya kerana tidak peduli akan perasaan bekas isteri pertama dan anak-anak yang masih kecil.

“Kifarah untuk awak, buat pada bekas isterinya dahulu. Masa awak pula sekarang rasa macam mana bekas isteri itu rasa dulu dengan anak-anaknya yang masih kecil.

“Awak tak peduli pun perasaan bekas isteri dan anak-anak dia dulu, tengah seronok kan? Tapi Allah bagi juga awak rasa kebahagiaan yang awak rampas itu,” tegur Rita Rudaini lagi.

Dalam pada itu, Rita mendakwa tindakan wanita itu adalah tidak wajar selain berharap wanita itu dapat mengambil iktibar atas apa yang terjadi.

“Balasan Allah itu pasti, tunggu insya-Allah. Jadi awak belajarlah kuat seperti bekas isteri dia dulu okay,” nasihatnya.

Untuk rekod, Safee Sali dan Fitria Elfina telah berkahwin pada 21 Disember 2013. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua orang cahaya mata perempuan.

Namun, mereka bercerai talak dua di Mahkamah Syariah Kuala Selangor pada Selasa, selain mengaku sudah berkahwin dengan seorang wanita lain pada 26 Januari lalu.

Sebelum ini, bekas pemain pasukan KL City itu pernah mendirikan rumah tangga dengan Sabarina Yusof pada 2007 , namun berpisah pada 2012. Mereka juga mempunyai dua orang cahaya mata hasil perkahwinan berkenaan.